Proiectul de aprobare a OUG privind trecerea ICR în subordinea Senatului, adoptat tacit la Cameră

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG privind trecerea Institutului Cultural Român (ICR) de sub autoritatea preşedintelui sub control parlamentar a fost adoptat tacit, marţi, în Camera Deputaţilor, termenele pentru dezbatere şi vot final în prima Cameră sesizată fiind depăşite.

168 afișări
Imaginea articolului Proiectul de aprobare a OUG privind trecerea ICR în subordinea Senatului, adoptat tacit la Cameră

Proiectul de aprobare a OUG privind trecerea ICR în subordinea Senatului, adoptat tacit la Cameră (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 27/2012 privind unele măsuri în domeniul cultural stabileşte că ICR este organizat şi funcţionează ca autoritate administrativ autonomă, cu personalitate juridică, sub control parlamentar.

Guvernul a adoptat, în 13 iunie, Ordonanţa de Urgenţă prin care ICR trece de sub autoritatea preşedintelui în subordinea Senatului, care numeşte atât conducerea operativă a institutului, cât şi membri ai Consiliului de conducere.

Conducerea operativă a Institutului este asigurată de un preşedinte, cu rang de secretar de stat, ajutat de doi vicepreşedinţi, cu rang de subsecretari de stat, numiţi şi revocaţi din funcţie de plenul Senatului, cu votul majorităţii senatorilor prezenţi, la propunerea Biroului Permanent al Senatului.

Numărul maxim de posturi pentru Institut este de 184, exclusiv demnitarii, potrivit textului legislativ.

Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată cu acest proiect de lege, Senatul fiind forul legislativ decizional.

După intrarea în vigoare a OUG 27, au fost numiţi de către plenul Senatului preşedintele ICR - Andrei Marga, precum şi cei doi vicepreşedinţi - Horia-Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici