Marga spune că a cerut Guvernului suplimentarea bugetului ICR şi că se vor deschide noi filiale

Preşedintele ICR, Andrei Marga, a declarat, marţi, că a transmis Guvernului o solicitare de majorare a bugetului Institutului pentru deschiderea de noi filiale în America Latină, China şi Rusia şi pentru plata noilor angajaţi.

247 afișări
Imaginea articolului Marga spune că a cerut Guvernului suplimentarea bugetului ICR şi că se vor deschide noi filiale

Marga spune că a cerut Guvernului suplimentarea bugetului ICR şi că se vor deschide noi filiale (Imagine: Thomas Campean / Mediafaxfoto)

"Astăzi au plecat solicitările pentru autorităţile guvernamentale pentru a suplimenta bugetul, mai cu seamă că pe agendă sunt câteva acţiuni mari, urgente - Târgul de carte de la Paris şi altele. Trebuie făcute toate demersurile pentru ca bugetul să fie în ordine", a susţinut Marga, care a refuzat să precizeze care este suma solicitată pentru suplimentarea bugetului ICR.

"Sumele necesare pentru ca Institutul nu numai să poată plăti salariile, ci să acopere toate salariile angajaţilor, după cum probabil aţi putut vedea, Institutul are un personal suplimentat prin ordonanţa de Guvern. Institutul are în jur o reţea care trebuie să deschidă cât de curând filiale sau institute subalterne în America Latină, în China, în Rusia, în alte locuri ale lumii, deci volumul activităţii Institutului sporeşte foarte mult", a mai afirmat preşedintele ICR.

De asemenea, Marga a precizat că a înaintat conducerii PNL solicitarea de a fi suspendat din calitatea de membru al partidului, întrucât funcţia pe care o ocupă este incompatibilă cu activitatea politică.

Bugetul Institutului Cultural Român (ICR) pe 2012 a fost redus cu o treime la rectificarea bugetară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici