PSD asigură că va fi întotdeauna un apărător al dreptului la liberă exprimare a mass-media

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, afirmă, într-un mesaj transmis vineri, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, că "presa reprezintă una dintre instituţiile fundamentale ale statului democratic", iar PSD va fi întotdeauna un apărător al dreptului la liberă exprimare a mass-media.

112 afișări
Imaginea articolului PSD asigură că va fi întotdeauna un apărător al dreptului la liberă exprimare a mass-media

PSD asigură că va fi întotdeauna un apărător al dreptului la liberă exprimare a mass-media

"În fiecare an data de 3 mai marchează un principiu fundamental al fiecărei societăţi democratice: libertatea presei. Anul acesta este cu atât mai important deoarece se împlinesc 20 de ani de când Adunarea Generală a ONU a stabilit această dată ca fiind cea dedicată liberei exprimări a presei. Presa reprezintă una dintre instituţiile fundamentale ale statului democratic. Ziua Mondială a Libertăţii Presei înseamnă celebrarea unuia dintre drepturile esenţiale prevăzute de Constituţie, un drept pentru care oamenii au luptat şi s-au jertfit de-a lungul timpului", se arată în mesajul purtătorului de cuvânt al PSD, remis agenţiei MEDIAFAX.

Cătălin Ivan arată că astăzi presa şi-a însuşit "în totalitate" rolul de cea de-a patra putere în stat, având un cuvânt important de spus în orice decizie ce afectează comunitatea.

"Pentru PSD, libertatea presei este primordială, iar partidul nostru va apăra întotdeauna acest drept fundamental, pe care trebuie să îl preţuim azi cu atât mai mult cu cât până în 1989, din cauza sistemului totalitar, libertatea de exprimare a fost cenzurată", se mai arată în mesajul purtătorului de cuvânt al PSD.

La 23 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU declara ziua de 3 mai ca Zi Mondială a Libertăţii Presei. Inţiativa a venit de la Conferinţa Generală UNESCO care, printr-o rezoluţie din 1991 asupra promovării libertăţii presei în lume, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a unei societăţi democratice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici