Publisherii vor putea limita numărul de materiale accesate prin Google

Publisherii de ziare vor putea limita numărul de articole pe care utilizatorii le pot vizualiza prin intermediul motorului de căutare Google, potrivit unui anunţ al companiei de internet, citată de BBC News Online.

20 afișări
Imaginea articolului Publisherii vor putea limita numărul de materiale accesate prin Google

Publisherii vor putea limita numărul de materiale accesate prin Google

Google va permite publisherilor să limiteze numărul de articole pe care utilizatorii le pot accesa prin motorul său de căutare, lansând un nou program numit First Click Free.

Această nouă prevedere vine după ce mai multe companii media s-au plâns de faptul că Google obţine profituri din conţinuturile lor publicate online.

Prin programul First Click Free, publisherii pot restricţiona accesul internauţilor la site-uri cu taxă. Utilizatorii care accesează mai mult de cinci articole pe zi ar putea fi redirecţionaţi către pagini unde se efectuează plata conţinuturilor sau unde internauţi se pot abona.

"Înainte fiecare click de la utilizatori era considerat gratuit. Acum am actualizat programul astfel încât publisherii să poată limita utilizatori la un număr de cinci pagini accesate gratuit pe zi", a declarat Josh Cohen, Senior business Product Manager la Google.

Recent, Rupert Mudoch, CEO şi Chairman al News Corporation, a declarat că multe companii, printre care Google profită de conţinuturile publisherilor.

Pe de altă parte, unii utilizatori au descoperit că pot evita plata pentru unele conţinuturi căutând titlurile respectivelor materiale pe Google, care îi direcţiona spre o pagină care putea fi deschisă gratuit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici