Radioul Public va investi, în 2016, aproape 11 milioane de euro în Cultură. Bugetul său, avizat

Bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pe 2016, de 192,9 milioane de lei, a fost avizat favorabil, vineri, în Comisiile pentru Cultură din Parlament, şeful SRR, Ovidiu Miculescu, declarând că, anul viitor, Radioul Public va investi direct în cultură o sumă de aproape 11 milioane de euro.

282 afișări
Imaginea articolului Radioul Public va investi, în 2016, aproape 11 milioane de euro în Cultură. Bugetul său, avizat

Radioul Public va investi, în 2016, aproape 11 milioane de euro în Cultură. Bugetul său, avizat (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Comisiile reunite pentru Cultură din Senat şi Camera Deputaţilor au avizat favorabil, vineri, cu unanimitate de voturi, bugetul Radioului Public pe anul 2016.

Astfel, în 2016, SRR va primi de la bugetul de stat o sumă de 192.948.000 de lei, în scădere cu 1,48% faţă de anul în curs.

Prezent la şedinţa comună a Comisiilor pentru Cultură din Parlament, Ovidiu Miculescu, preşedintele-director general al SRR, a declarat că suma primită de Radioul Public de la bugetul de stat va fi folosită exclusiv pentru transmisia semnalului posturilor SRR de către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, pentru postul Radio România Internaţional, pentru Formaţiile Muzicale ale SRR şi pentru funcţionarea Radio Chişinău.

"Din punctul de vedere al banilor, SRR este în regulă, ne descurcăm cu ce am primit. Încasările noastre din sursele proprii sunt bune şi probabil că şi în anul 2016 vom folosi în mod eficient şi în beneficiul ascultătorilor aceste fonduri", a mai spus Ovidiu Miculescu.

"În anul 2015, Radio România a investit în cultură peste 10 milioane de euro, iar în 2016 ne vom apropia de 11 milioane de euro bani investiţi direct în cultură", a mai spus Miculescu.

Ovidiu Miculescu a mai spus că Radioul Public este stabil din punct de vedere financiar. "Suntem capabili să ne finanţăm investiţiile pentru anul care vine, nu avem a solicita în plus sau a ne plânge că nu ne ajung banii. Suntem convinşi că şi anul viitor îi vom gestiona eficient şi este al treilea an în care demonstrăm că lucrul acesta se întâmplă şi se întâmplă bine", a mai spus Miculescu.

După votul de vineri din Comisiile de Cultură, proiectul de buget pe 2016 al Societăţii Române de Radiodifuziune va intra, săptămâna viitoare, în atenţia plenului Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici