Radu Jude are "mână liberă" la Institutul Francez din Capitală

Radu Jude este noul regizor român invitat al programului "Mână liberă lui...", la Institutul Francez din Capitală, unde, de marţi până joi, va fi proiectat lungmetrajul de debut al acestuia, "Cea mai fericită fată din lume", precum şi două filme franceze, alese de cineastul român.

31 afișări
Imaginea articolului Radu Jude are "mână liberă" la Institutul Francez din Capitală

Radu Jude are "mână liberă" la Institutul Francez din Capitală (Imagine: Mediafax Foto)

Încredinţat mai multor tineri cineaşti români, acest proiect "Mână liberă lui..." reprezintă o oportunitate pentru a viziona, în prezenţa regizorului invitat, cel mai recent film al acestuia (subtitrat în franceză), precum şi alte două producţii din cinematografia franceză, pe care regizorul le apreciază în mod deosebit.

Marţi, cinefilii vor putea urmări, alături de Radu Jude, proiecţia lungmetrajului de debut al acestuia, "Cea mai fericită fată din lume", cu Andreea Boşneag şi Şerban Pavlu.

Miercuri şi joi vor fi proiectate, în cadrul aceluiaşi program dedicat lui Jude, filmul artistic "Regula jocului/ La Regle du jeu", de Jean Renoir, cu Marcel Dalio, Nora Gregor, Jean Renoir, şi documentarul "Le Tombeau d'Alexandre", de Chris Marker.

Proiecţiile vor avea loc de la ora 19.00, în Sala "Elvira Popescu" a Institutului Francez.

Născut la Bucureşti în 1971, Radu Jude a absolvit Universitatea Media în 2003.

În acelaşi an, el a debutat cu scurtmetrajul "Corp la corp", urmat de "Marea Neagră", în 2004, prezentat la Berlinale Talent Campus.

A lucrat ca asistent de regie cu Cristi Puiu şi Costa-Gavras.

"Lampa cu căciulă", scurtmetrajul lui din 2006, a fost premiat la numeroase festivaluri internaţionale.

În 2009, debutează în lungmetraj cu "Cea mai fericită fată din lume", prezentat la Cannes în Programul ACID (Association du Cinema Independant pour sa Diffusion) şi premiat la Berlinale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici