Rap palestinian, canibalism şi Polanski, în programul festivalului Sundance 2008

Filme despre rap-ul palestinian, povestea reală a victimelor unei catastrofe aviatice obligate să devină canibale şi o biografie a lui Roman Polanski au fost incluse în selecţia de la Sundance, cel mai important festival din SUA pentru filmele care nu sunt făcute la Hollywood.

3 afișări
Imaginea articolului Rap palestinian, canibalism şi Polanski, în programul festivalului Sundance 2008

Rap palestinian, canibalism şi Polanski, în programul festivalului Sundance 2008

Organizat de institutul cultural fondat de actorul şi regizorul Robert Redford în 1981, acest  festival al filmelor independente care nu sunt realizate la Hollywood a devenit un punct fierbinte al cinematografiei internaţionale şi, în mod ironic, un loc în care Hollywood-ul vine să-şi "facă piaţa".

În perioada 17 - 27 ianuarie, în această regiune montană din jurul Salt Lake City, vor fi proiectate 121 de filme, dintre care 87 sunt în premieră mondială, din 25 de ţări.

Premiilor vor fi acordate la două categorii, ficţiune şi documentar, fiecare numărând câte 16 concurenţi.

Printre documentarele mai speciale se numără "Slingshot hip hop", despre stilul rap care a devenit un mod de expresie şi de luptă în teritoriile palestiniene, şi "Roman Polanski: Wanted and Desired", care vrea să aducă anumite lămuriri despre  viaţa cineastului francez Roman Polanski, care a fugit din Statele Unite după ce a fost acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră.

Un alt documentar, "Stranded: I've come from a plane that crashed on the mountains", în limba franceză, al uruguayanului Gonzalo Arijon, prezintă povestea supravieţuitorilor zborului 571, al forţelor aeriene uruguayene, din 1972. Aceştia au povestit pentru prima dată în faţa unei camere cum au supravieţuit timp de două luni în munţii Anzi şi cum au ajuns să mănânce din cadavrele camarazilor lor.

Printre cele mai interesante lungmetraje care vor fi prezentate la Sundance se numără "Sugar", de Anna Boden şi Ryan Fleck, adaptarea lui Clark Gregg a romanului "Choke" de Chuck Palahniuk, cu Sam Rockwell, adaptarea lui Rawson Marshall Thurber a cărţii lui Michael Chabon "The Mysteries of Pittsburgh" şi multe filme ale unor regizori debutanţi, în care apar multe staruri precum Amy Adams, Maria Bello, Ben Kingsley şi Sienna Miller.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici