"Război pe calea undelor", proiectat la London International Documentary Film Festival

Documentarul lui Alexandru Solomon, "Cold Waves/ Război pe calea undelor", va fi proiectat la London International Documentary Film Festival - A Conversation In Film, pe 2 aprilie, alături de două alte pelicule care au ca subiect România, potrivit site-ului evenimentului.

34 afișări
Imaginea articolului "Război pe calea undelor", proiectat la London International Documentary Film Festival

"Război pe calea undelor", proiectat la London International Documentary Film Festival

Astfel, pe 30 martie va fi proiectat documentarul "Obcina", în regia lui Bjorn Reinhardt, Germania, iar pe 3 aprilie, "How long winter lasts in Romania", de Iris Ponkina, o coproducţie Grecia/Lituania.

Filmul lui Alexandru Solomon este prezentat în premieră în Marea Britanie, în cadrul secţiunii "A Conversation in Europe", cu susţinerea Institutului Cultural Român (ICR) din Londra.

"Război pe calea undelor" este un film despre Radio Europa Liberă în anii '70-'80. Filmul a fost realizat pe baza unor interviuri cu foştii jurnalişti ai Radio Europa Liberă, cum ar fi Emil Hurezeanu, Monica Lovinescu, Ioana Măgură Bernard, Şerban Orescu, Nestor Ratesh, Neculai-Constantin Munteanu şi Andrei Voiculescu, dar şi cu oameni care, la acea vreme, erau ascultători ai radioului din Munchen, şi cu foşti membri de partid.

Lungmetrajul a participat şi la festivalurile Astra Film Sibiu, DOK Leipzig şi IDFA Amsterdam.

Bugetul producţiei a fost de 450.000 de euro, Centrul Naţional al Cinematografiei contribuind cu 25 la sută din suma totală. Filmările pentru acest documentar au fost realizate în România, Germania, Franţa, Belgia şi SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici