Răzvan Mazilu revine la ONB cu un nou spectacol caritabil

Răzvan Mazilu revine, pe 5 martie, la Opera Naţională Bucureşti, cu un nou spectacol - a doua ediţie a proiectului său cultural şi de responzabilizare socială ce vizează sprijinirea liceelor de coregrafie din România - la care vor participa o serie de invitaţi ai scenei româneşti şi internaţionale.

4 afișări
Imaginea articolului Răzvan Mazilu revine la ONB cu un nou spectacol caritabil

Răzvan Mazilu revine la ONB cu un nou spectacol caritabil (Sursa: Mediafax Foto)

Prima ediţie a proiectului concretizat printr-un spectacol a avut loc anul trecut, pe 12 martie, şi s-a jucat pe scena Operei Naţionale Bucureşti (ONB) cu casa închisă.

Pentru anul acesta, show-ul "Răzvan Mazilu şi invitaţii săi" îi va avea ca protagonişti pe Virpi Pahkinen, celebră dansatoare scandinavă, cântăreaţa Aura Urziceanu, actriţa Valeria Seciu, cântăreaţa Ada Milea, balerina Monica Petrică, actorul Dan Puric, dansatorul Florin Fieroiu, muzicianul de jazz Vlaicu Golcea şi pe Mihaela Rădulescu, în calitate de prezentatoare a spectacolului, informează organizatorii evenimentului.

"Mi-am dorit ca în acest spectacol să iasă foarte mult în evidenţă caracterul «contemporan» al proiectului, de la grafica afişului, până la repertoriul invitaţilor", a declarat Răzvan Mazilu, care semnează concepţia şi regia spectacolului. De asemenea, el va interpreta cateva momente speciale de dans contemporan.

Fondurile strânse din vânzarea biletelor vor fi donate Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucureşti, precum şi secţiilor de coregrafie ale liceelor de artă din ţară, sub formă de materiale didactice, costume şi alte echipamente necesare studiului coregrafic.

"Să ajungi dansator profesionist este foarte greu, e un drum lung, plin de sacrificii, care cere multă muncă şi determinare, iar aceşti copii au nevoie de toată susţinerea pe care o pot primi pentru a ajunge acolo unde îşi doresc. Mă simt responsabil faţă de ei si mă bucur că atât invitaţii mei din România, cât şi cei din străinătate sunt foarte entuziaşti şi contribuie cu generozitate la acest proiect, care îmi doresc să continue. Pe lângă Liceul de Coregrafie «Floria Capsali» din Bucureşti, există peste douăzeci de secţii de coregrafie la liceele de artă din ţară şi mi-aş dori să le sprijinim pe toate, treptat", a mai spus Mazilu.

Biletele pentru spectacol au fost puse în vânzare la casa de bilete a ONB, la preţurile de 150, 100 şi 40 de lei.

Spectacolul din data de 5 martie, desfăşurat sub marca "Dance Generator", este realizat împreună cu Fundaţia PERFORM. "Dorim să generăm idei noi, talente noi, dar şi asocieri mai puţin obişnuite între artişti de prim rang din arte diferite, şi astfel să ajutăm noile generaţii de dansatori să crească, să prindă aripi. Altfel spus, să generăm dans, mai precis dans contemporan", a explicat Răzvan Mazilu.

Proiectul de anul trecut a reuşit strângerea de materiale didactice şi pianine în valoare de peste 15.000 de euro, care au fost donate Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucureşti. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici