RCS&RDS vrea să lanseze o nouă televiziune

RCS&RDS vrea să lanseze o nouă televiziune, denumită Digi Animal World, în acest sens compania de telecomunicaţii a solicitat o licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), au declarat, joi, reprezentanţii CNA, pentru MEDIAFAX.

795 afișări
Imaginea articolului RCS&RDS vrea să lanseze o nouă televiziune

RCS&RDS vrea să lanseze o nouă televiziune

Potrivit documentaţiei depuse la CNA, Digi Animal World va fi un post cu tematică documentară.

Digi Animal World va difuza 100% producţii ale altor producători.

Grila de programe a Digi Animal World va cuprinde programe despre mamiferele mari şi mici, viaţa din adâncuri, insecte, reptile, animale de companie etc.

Dacă va primi licenţă audiovizuală de la CNA, televiziunea Digi Animal World va fi lansată exclusiv în reţelele RCS&RDS.

RCS&RDS a depus solicitarea pentru o nouă licenţă audiovizuală la CNA pe 5 octombrie, la doar câteva zile după ce a primit aprobarea Consiliului să lanseze alte două televiziuni de documentare - DigiWorld şi DigiLife.

Concret, RCS&RDS a primit, în 27 septembrie, aprobarea CNA pentru a lansa televiziunile de documentare DigiWorld şi DigiLife, după ce, în şedinţa din 25 septembrie, reprezentanţii CNA au ezitat să ia o decizie în acest sens. Atunci, unii membri ai Consiliului şi-au exprimat temerile că, odată cu lansarea propriilor televiziuni de documentare, compania RCS&RDS va scoate din grilă canale concurente, ca Discovery şi National Geographic.

DigiWorld şi DigiLife s-au lansat pe 1 octombrie, fiind disponibile exclusiv abonaţilor reţelelor RCS&RDS.

RCS&RDS mai deţine şi televiziunea de ştiri Digi 24 HD, televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport şi canalul Digi TV Info (care difuzează, printre altele, informaţii despre ofertele şi serviciile companiei). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la Music Channel, H!T Music Channel, UTV, dar şi la televiziunea locală Analog TV.

Digi World şi Digi Life ar urma să se lanseze pe licenţele Digi TV Info şi Analog TV, potrivit documentaţiei depuse de RCS&RDS la CNA.

RCS&RDS este unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii în România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia, Serbia, Spania şi Italia. Compania şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici