Realitatea TV, amendată după ce Rareş Bogdan l-a numit pe Ponta "impostor" şi a adus acuzaţii CNA

CNA a decis, marţi, să amendeze Realitatea TV cu 30.000 de lei, pentru emisiunea "Jocuri de putere", în care realizatorul, Rareş Bogdan, a adus mai multe acuzaţii neprobate unor membri ai Consiliului şi a făcut afirmaţii la adresa premierului Victor Ponta, pe care l-a numit "impostor".

688 afișări
Imaginea articolului Realitatea TV, amendată după ce Rareş Bogdan l-a numit pe Ponta "impostor" şi a adus acuzaţii CNA

Rares Bogdan (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, emisiunea "Jocuri de putere" difuzată pe 15 ianuarie şi emisiunile "Deschide lumea" şi "Jocuri de putere" care au fost difuzate pe 18 februarie.

Potrivit CNA, în aceste emisiuni au fost încălcate mai multe articole din legislaţia audiovizualului, întrucât Rareş Bogdan a adus mai multe acuzaţii neprobate unor membri ai Consiliului. De exemplu, în emisiunea "Jocuri de putere" din 15 ianuarie a fost difuzată ştirea "Suspiciune de corupţie, pentru cine lucrează membrii CNA, cadou de sute de milioane făcut de CNA". Ştirea a făcut referire la licitaţia de desemnare a furnizorului unic al audienţelor TV din România, care a fost organizată de Asociaţia Română de Măsurare a Audienţelor (ARMA) şi CNA.

Pe de altă parte, în emisiunea "Jocuri de putere" din 18 februarie, Rareş Bogdan a vorbit despre "ultima zvârcolire a impostorului" care "încă este premier al României".

Totodată, CNA a constatat că Realitatea TV nu a difuzat textele unor decizii de sancţionare pe care le primise de la Consiliu, conform legii. În acest caz, este vorba despre nedifuzarea în termenul legal de 24 de ore de la comunicare a unui număr de două amenzi de câte 10.000 de lei pe care CNA le-a aplicat Realitatea TV.

Astfel, CNA a decis să amendeze cu 30.000 de lei Realitatea TV, la propunerea membrului CNA Dorina Rusu. Decizia de sancţionare a fost luată cu şase voturi "pentru" (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Monica Gubernat), în timp ce Radu Călin Cristea şi Radu Herjeu au votat "împotrivă". Aceştia din urmă au susţinut o altă propunere, de amendă de 60.000 de lei, care a fost făcută de Radu Călin Cristea. La runda a doua de vot, Gubernat a decis însă să susţină propunerea de amendarea a Realitatea TV cu 30.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici