Realitatea TV va fi condusă de un Consiliu Editorial. Guşă părăseşte poziţia de director editorial

Un Consiliu Editorial format din Vera Secrieru, Raluca Finta şi Sorin Kosz va coordona, începând de săptămâna viitoare, strategia editorială a grupului Realitatea Media, în condiţiile în care Cozmin Guşă părăseşte poziţia de director editorial al Realitatea TV.

504 afișări
Imaginea articolului Realitatea TV va fi condusă de un Consiliu Editorial. Guşă părăseşte poziţia de director editorial

Realitatea TV va fi condusă de un Consiliu Editorial. Guşă părăseşte poziţia de director editorial (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Cozmin Guşă, acţionarul majoritar (alături de omul de afaceri Maricel Păcuraru) al Realitatea Media, părăseşte poziţia de director editorial al Realitatea TV şi s-a decis asupra numelor celor care vor coordona postul, dar şi alte produse ale grupului Realitatea, informează realitatea.net.

Cozmin Guşă se va muta, împreună cu familia, la Oradea, începând cu 1 iulie. El precizează, însă, că va veni în Bucureşti destul de des.

Astfel, în cursul săptămânii viitoare îşi va începe activitatea un Consiliu Editorial format din trei persoane, care vor coordona strategia editoriala a grupului: Vera Secrieru, Raluca Finta şi Sorin Kosz.

"Ei vor fi responsabili atât de strategia televiziunii, cât şi de strategia site-urilor de internet, a revistelor pe care le-am achiziţionat, cât şi de cea a radioului, deocamdată, până în toamnă, când vom integra o strategie diferită pentru radiourile pe care le deţinem în portofoliu. O dată pe lună mă voi întâlni şi eu cu ei pentru a discuta strategia pe termen mediu şi lung. În rest, decizia le aparţine zi de zi", a declarat Cozmin Guşă.

Conform sursei citate, la Realitatea TV, Mura Frînculescu rămâne pe poziţia de director executiv, "cu rol de interfaţă între editorial şi administrativ, dar şi de reprezentare în faţa instituţiilor şi a partenerilor, inclusiv CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului, n.r.)".

Decizia cotidiană asupra conţinutului programelor de televiziune va fi luată de trei persoane cu funcţii de Editor of the day (EOD): Bianca Oanea, Mădălina Dulamă şi Horaţiu Mihai.

Robert Tătăruş va fi manager de proiecte speciale ale trustului Realitatea, iar la nivelul managementului site-urilor, alături de Sorin Kosz, care este şi în Consiliul Editorial, vor fi responsabili Viorel Dobran şi Dan Duca.

"Activitatea tehnico-economico-administrativă este şi va fi supervizată în continuare de către partenerul meu Maricel Păcuraru, prin intermediul unor manageri desemnaţi", spune Cozmin Guşă.

El precizează că vedetele televiziunii, precum Rareş Bogdan, Andreea Creţulescu, Silviu Mânăstire, Eli Roman, Emma Zeicescu, Amedeo Ene şi Ioana Mola, vor avea posibilitatea să discute "de la egal la egal" cu acest Consiliu Editorial.

Cozmin Guşă, acţionarul majoritar al Realitatea Media, a declarat pe 28 mai, pentru MEDIAFAX, că se va muta împreună cu familia sa la Oradea, precizând însă că va fi în continuare acţionar la Realitatea Media şi va coordona editorial televiziunea Realitatea TV.

Cozmin Guşă a spus că nu este nimic "senzaţional" în mutarea sa de la Bucureşti la Oradea, unde fiul său locuieşte de nouă luni. "Sunt cam sătul de Bucureşti şi prefer un loc din Transilvania unde să pot să fiu mai atent atât la educaţia copiilor mei, cât şi la următoarea carte pe care o scriu", a spus Cozmin Guşă.

Întrebat dacă va rămâne în continuare acţionar la Realitatea Media, Cozmin Guşă a spus: "Nu se schimbă nimic". El a precizat că mutarea sa la Oradea nu are nicio legătură cu conflictele juridice privind mărcile Realitatea Media, precizând că vrea să elimine speculaţiile apărute în acest sens. "(Reprezentanţii lui Elan Schwartzenberg, n.r.) nu o să aibă nicio şansă. Ei au contestat şi au pierdut", a spus Cozmin Guşă.

Tribunalul Bucureşti a admis, pe 23 mai, cererea formulată de Realitatea Media SA şi a suspendat efectele contractului de cesiune prin care compania Win Win Business & Lobby Company Limited, controlată de Elan Schwartzenberg, a devenit proprietarul mărcilor Realitatea.

Contactat la momentul respectiv de MEDIAFAX, avocatul Gheorghe Piperea, care îl reprezintă în instanţă în acest conflict pe Elan Schwartzenberg, a declarat că decizia Tribunalului Bucureşti reprezintă un abuz şi va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.

Societatea Realitatea Media, care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV, se află în insolvenţă din septembrie 2011. Administratorul judiciar al Realitatea Media este Judiciar HM Expert IPURL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici