Recomandarea de film de azi, făcută de echipa Smart Radio în vremea Covid-19: "Journey to Italy", regizat de Roberto Rossellini

  • Realizatorul "Smart Radio" George Mihalcea îţi recomandă filmul "Journey to Italy", regizat de Roberto Rossellini
  • Filmul îţi spune povestea unei călătorii făcute de un cuplu britanic prin Napoli, la scurt timp după cel de-al Doilea Război Mondial
  • Journey to Italy" surprinde admirabil împrejurimile oraşului Napoli: Muzeul Naţional de Arheologie, Cimitirul Fontanelle, insula Capri şi ruinele oraşului Pompei
  • În rolurile principale joacă Ingrid Bergman şi George Sanders
244 afișări

Salut, Sunt George Mihalcea şi-ţi spun ce e de văzut pe ecranele de acasă în autoizolare!

Astăzi îţi propun o călătorie cinematografică în Napoli, aşa cum arăta el în anii 50 prin ochii marelui regizor italian Roberto Rossellini.

"Journey to Italy" din 1954, capodopera lui Rossellini despre care critcii spun că a reinventat cinema-ul modern, e povestea unei călătorii făcute de un cuplu britanic prin Napoli-ul de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Sub pretextul unei crize conjugale trăite pe meleaguri italiene de cei doi soţi, admirabili jucaţi de Ingrid Bergman şi George Sanders, Rossellini te poartă prin toate zonele mai mult sau mai puţin turistice din Napoli şi din împrejurimile oraşului: Muzeul Naţional de Arheologie, Cimitirul Fontanelle, insula Capri şi ruinele oraşului Pompei din preajma vulcanului Vezuviu.

De neuitat în filmul "Journey to Italy" al lui Roberto Rossellini este scena de final în care, la capătul călătoriei lor, cei doi soţi deja înstrăinaţi unul de celălalt, se rătăcesc în mijlocul unei procesiuni religioase care inundă străzile oraşului Napoli.

A, şi o picanterie de culise: "Journey to Italy" este filmat în 1954, în timpul scurtei căsătorii dintre regizorul Roberto Rossellini şi actriţa Ingrid Bergman.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici