"Recviem pentru un vis" de Hubert Selby Jr., publicat de Humanitas

Cartea "Recviem pentru un vis" de Hubert Selby Jr., în care autorul explică angoasa nerealizării celebrului "American dream" şi a cărei ecranizare a fost nominalizată la premiile Oscar şi Globul de Aur, a apărut la editura Humanitas.

15 afișări
Imaginea articolului "Recviem pentru un vis" de Hubert Selby Jr., publicat de Humanitas

Jared Leto în ecranizarea "Recviem pentru un vis", de Hubert Selby Jr.

"Recviem pentru un vis" de Hubert Selby Jr. a fost catalogată drept Divina Comedie a Americii secolului XX, lipsită de Paradis, informează editura.

La aproape treizeci de ani de la publicare, romanul lui Hubert Selby Jr. este încă interesant, întrucât nu cosmetizează chipurile schimonosite ale Americii şi ale individului confruntat cu propriile iluzii. Personajele visătoare dau o replică năucitoare motivului "American dream", mergând până la capătul tuturor experienţelor de mântuire chimică. Pastilele de slăbit, ciocolata, talk-show-urile, heroina, amfetaminele, visele meschine funcţionează pentru ei ca vehicule de eliberare a minţii şi trupului.

Volumul apărut la Humanitas, în Colecţia Raftul Denisei, în traducerea Andrei Matzal, va putea fi achiziţionat la preţul de 25 de lei.

În aceeaşi colecţie, a apărut la Humanitas romanul "Cum trăiesc morţii" de Will Self - o utopie punk extravagantă, cu umor negru. Cartea, nominalizată la Premiul Whitbread, poate fi găsită în librării la preţul de 36 de lei.

Şi romanul "Furtul. O poveste de iubire" de Peter Carey, nominalizat în acest an la Man Booker Prize şi Commonwealth Writers Prize, a apărut la editura Humanitas, în traducerea Danei Crăciun. Cartea poate fi cumpărată la preţul de 25 de lei.

Editura Humanitas a publicat şi volumul "Viaţa mea cu Mozart" de Eric-Emmanuel Schmitt, care conţine ş un CD cu muzica lui Mozart, şi două volume, în colecţia Thriller & Mystery, "Prizonierul din Guantanamo" de Dan Fesperman şi "Secretul lui Iosif" de Michael Byrnes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici