Regizorul Cristian Mungiu va fi distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

Regizorul Cristian Mungiu va fi distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler, de către doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franţei în România, în cadrul unei ceremonii care va avea loc joi, de la ora 17.00, la sediul Ambasadei Franţei la Bucureşti.

315 afișări
Imaginea articolului Regizorul Cristian Mungiu va fi distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

Legiunea de Onoare pentru regizorul Cristian Mungiu

Cristian Mungiu s-a născut la Iaşi, în 1968. După studii de filologie a absolvit, în 1998, cursurile Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti. A lucrat o perioadă ca professor, ziarist, moderator radio-TV şi regizor secund.

Filmul care i-a lansat cariera a fost "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" (2007), care a fost recompensat cu Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Cannes – Palme dʼOr.

Pentru "După dealuri" (2012), Cristian Mungiu a primit Palme dʼOr pentru cel mai bun scenariu, iar actriţele din rolurile principale, Cosmina Stratan şi Cristina Flutur au primit, ex aequo, Palme dʼOr pentru Cea mai bună actriţă.

În 2013, la cea de-a 66-a ediţie a festivalului de la Cannes, Mungiu a făcut parte din juriul prezidat de Steven Spielberg, iar în 2016, pentru filmul "Bacalaureat", regizorul român a fost recompensat cu Palme dʼOr.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici