Regizorul Cristina Jacob si actrita Alexandra Dinu impreuna pe covorul roşu la Festivalul de Film de la Venetia. Ce pregatesc cele doua romance apreciate international?

Cristina Jacob, regizoarea filmelor de succes “Oh, Ramona”, sequel-ul “Selfie” si “Poveste de dragoste”, se afla zilele acestea in Venetia, la cel mai vechi festival de film din lume.

3116 afișări
Imaginea articolului Regizorul Cristina Jacob si actrita Alexandra Dinu impreuna pe covorul roşu la Festivalul de Film de la Venetia. Ce pregatesc cele doua romance apreciate international?

“Perfect Escape” este noul film regizat de Cristina Jacob la care a lucrat in ultimii doi ani si pe care il va lansa in curand, insa, pana atunci, regizoarea primeste cu mare interes premierele filmelor internationale.

Invitata la Festivalul de Film de la Venetia la premiera “Blonde”, regizat de Andrew Dominik, Cristina Jacob a mers împreună cu actrita Alexandra Dinu. Cele doua romance au stralucit pe covorul rosu, aducand prin aparitiile lor ravisante un omagiu actritei Marylin Monroe, a carei viata este portretizata in filmul “Blonde”.

Prezenta celor doua romance pe covorul rosu de la Venetia nu este intamplatoare, regizoarea Cristina Jacob si actrita Alexandra Dinu pregatesc un proiect cinematografic la care vor lucra impreuna, fiind de fapt si prima lor colaborare de genul asta.

Cristina Jacob si Alexandra Dinu au mers impreuna la mai multe premiere de film din cadrul festivalului, printre care la “L’Immensita”, “Dead for a dollar” si “Blonde”.

“După o atât de lungă pandemie, îmi era foarte dor să văd iarăşi filme în sala de cinema… Magia creata în cele doua ore în care, privind o alta poveste, descoperi cum devine şi a ta…

Ca regizor, nu am avut pornirea să “ies în lume”, m-am ferit multă vreme să merg la festivaluri… De curând, descopăr valoarea şi importanţa lor. Sunt locul în care ies la lumină noi talente, locul în care - văzându-şi filmele - regizorii, scenariştii şi actorii se pot conecta pentru viitoare proiecte.

M-au atins în mod profund filmele “L’immensità” şi “Blonde”, filme ce vorbesc despre femei din alte generaţii decât a mea. Am putut măsura schimbarea mentalităţilor, drumul parcurs de atunci încoace, dar şi cel încă rămas. Cred cu tărie în puterea cinematografului şi a media de a trezi conştiinţa colectivă. Şi tocmai asta fac cele două filme, pe care le-am aplaudat îndelung.”

Cristina Jacob a purtat pe covorul roşu al Festivalului de film de la Veneţia numai ţinute create de designeri romani susţinând astfel potenţialul oamenilor cu adevăraţi talentaţi din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici