Regizorul Gaspar Noé revine în România, la Les Films de Cannes à Bucarest

Controversatul regizor francez de origine argentiniană Gaspar Noé revine în România, la cinci ani după ce a fost invitatul special al Les Films de Cannes à Bucarest, pentru a-şi prezenta la ediţia din acest an a aceluiaşi eveniment cea mai nouă peliculă, "Love", un lungmetraj 3D interzis minorilor.

350 afișări
Imaginea articolului Regizorul Gaspar Noé revine în România, la Les Films de Cannes à Bucarest

Regizorul Gaspar Noé revine în România, la Les Films de Cannes à Bucarest

Melodrama sexuală 3D "Love" a fost proiectată în afara competiţiei la Festivalul de la Cannes 2015 şi este interzisă minorilor.

Sâmbătă, de la 20.15, la Cinema Studio din Bucureşti, Gaspar Noé îşi va prezenta filmul şi va sta de vorbă cu spectatorii la final, informează organizatorii evenimentului. La proiecţia 3D de la Bucureşti au acces doar persoanele cu vârste peste 18 ani, preţul unui bilet fiind de 20 de lei.

Descris de presa internaţională drept un film de dragoste extrem de pasional şi de senzual, "Love" a stârnit deja controverse. La două săptămâni de la lansarea în Franţa, în această vară, filmul le-a fost interzis cu totul minorilor, după ce o asociaţie care susţine valorile creştine, Promouvoir, a protestat în justiţie, cerând să fie oprit şi accesul persoanelor cu vârste de 16 şi 17 ani în cinematografe. Argumentul cel mai puternic a fost reprezentat de episoadele de sex nesimulat între actorii principali ai filmului.

"«Love» este un film al paradoxurilor: a fost făcut să fie văzut în 3D la cinema, dar riscă să apară doar pe DVD în majoritatea ţărilor, este un film francez vorbit în engleză, pentru a nu fi nevoie de subtitluri, este un film intim şi sumbru, bântuit de melancolia iubirilor pierdute, dar lansat printr-o campanie de marketing axată pe dimensiunea sa porno", scrie revista franceză Première.

Filmul-şoc care l-a făcut celebru pe Gaspar Noé va fi şi el proiectat în festival - "Ireversibil" (Cannes 2002), în care personajele jucate de Monica Bellucci şi Vincent Cassel se confruntă cu violenţa extremă. Noé a mai regizat "Seul contre tous" (1998), "Enter the Void", inclus în competiţia oficială de la Cannes în 2009 şi prezentat de regizor la Les Films de Cannes à Bucarest în 2010, precum şi o serie de scurtmetraje care chestionează reprezentarea sexualităţii pe ecran.

"Love" va fi distribuit în România de Independenţa Film.

Despre iubire, sex şi adulter vorbeşte şi "L'Ombre des femmes", în regia lui Philippe Garrel, filmul de închidere al secţiunii Quinzaine des Réalisateurs la Cannes 2015. Renumitul regizor francez, premiat cu Leul de Argint la Festivalul de la Veneţia pentru "J'entends plus la guitare" (1991) şi "Les Amants réguliers" (2005), urmăreşte dilemele şi zbaterile unui cuplu în care ambii parteneri îşi găsesc câte un amant.

Biletele pentru Les Films de Cannes à Bucarest (23 - 29 octombrie) pot fi achiziţionate atât în ziua proiecţiei, cât şi în avans, de pe Eventbook.ro, dar şi de la casieriile celor trei cinematografe. Preţul unui bilet este de 15 lei pentru ultimele două proiecţii din timpul săptămânii şi pentru toate proiecţiile din weekend de după ora 17.00 (inclusiv). Pentru celelalte proiecţii din timpul zilei, biletul costă 10 lei. Anul acesta, spectatorii pot opta şi pentru două tipuri de abonamente: pentru şase bilete la acelaşi cinematograf se face o reducere de 20% din preţul total, la fel ca pentru 10 bilete la oricare sală de proiecţii. Mai multe proiecţii şi evenimente au intrare liberă.

Ediţia a şasea a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti şi este un proiect cultural finanţat cu sprijinul Ministerului Culturii, al Centrului Naţional al Cinematografiei, al ArCuB, în cadrul Programului cultural "Eşti Bucureşti" 2015 (Centrul Cultural de proiecte al Primăriei Municipiului Bucureşti), şi al Institutului Cultural Român.

Evenimentul beneficiază de sprijinul distribuitorilor Independenţa Film, ViTo FILM, InterCom Film, Transilvania Film, Freeman Entertainment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici