Regizorul George Cornea s-a stins din viaţă şi va fi înmormântat la Cimitirul Luteran din Capitală

Regizorul George Cornea (86 de ani), care s-a stins din viaţă pe 14 aprilie, va fi înmormântat marţi la Cimitirul Luteran din Capitală, au spus surse din familie pentru Descopera.ro.

2219 afișări
Imaginea articolului Regizorul George Cornea s-a stins din viaţă şi va fi înmormântat la Cimitirul Luteran din Capitală

Regizorul George Cornea s-a stins din viaţă şi va fi înmormântat la Cimitirul Luteran din Capitală (Imagine Descopera)

Născut la 26 martie 1931, în Bucureşti, George Cornea a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Capitală în anul 1955.

A fost director de imagine, regizor şi scenarist.

George Cornea a regizat pelicule precum ''Patima'' sau ''Căruţa cu mere''.

A obţinut mai multe premii: premii UNIATEC pentru imagine la Barcelona, pentru ''Dragoste la zero grade''; la Milano pentru ''Neamul Şoimăreştilor'' (1965) şi la Moscova pentru ''Mihai Viteazul'' (1971). A obţinut două premii ACIN: Premiul pentru imagine (1971) - pentru filmele ''Mihai Viteazul'' şi ''Asediul", precum şi o Diplomă de onoare (1987), pentru filmul Vulcanul stins.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici