Regizorul Iura Luncasu deschide o scoala de actorie si film la Cluj-Napoca

432 afișări
Imaginea articolului Regizorul Iura Luncasu deschide o scoala de actorie si film la Cluj-Napoca

Regizorul Iura Luncasu deschide o scoala de actorie si film la Cluj-Napoca

Regizorul Iura Luncasu deschide portile academiei de film, Iura Film Academy la Cluj-Napoca. Relocat de aproape trei ani din Bucuresti la Cluj-Napoca, Iura Luncasu isi doreste sa dezvolte o pepiniera de oameni creativi:

Sunt deja 7 ani de cand m-am aventurat  pe drumul meu de independenta artistica. In permanenta am cautat oameni care rezoneaza cu mine, care cred ca se pot face lucruri in Romania, cu care sa creez continut pentru public, sa gasim variante de finantare, sa punem de la film la film o caramida cat de mica la filmul romanesc de public ”, povesteste regizorul.

Scoala de film, Iura Film Academy, isi propune sa gaseasca oameni creativi, care isi doresc sa invete aplicat, prin practica, notiuni de scenariu, regie, si actorie.  Toti cei care se inscriu vor trece printr-un proces de selectie si vor fi parte dintr-o clasa comuna, introductiva, iar ulterior vor fi departajati pe grupe specifice, dupa cum explica regizorul:

Munca de creatie la orice proiect este intotdeauna colectiva. Cred in sinergia dintre scenarist, regizor si actor. Fiecare dintre ei trebuie sa se ajusteze dupa celalalt- actorul care vrea sa schimbe o replica, regizorul care “vede” o situatie intr-o anumita cheie si scenaristul care e atent la repetitii si vine, poate, cu alte propuneri si idei. “

Inscrierile au inceput de azi si se fac trimitand un mail la iurafilmacademy@gmail.com

Iura Luncasu este unul dintre cei mai cunoscuti regizori de film si televiziune. A absolvit Academia de Arte George Enescu din Iasi, sectia actorie si a jucat pe scena teatrului din Piatra Neamt. Dorinta de a avea libertatea de a crea personaje autentice si de a spune povesti il determina sa devina regizor. Mare parte din traseul lui a fost in televiziune unde a regizat aproape doua mii de episoade,  insa ultimii sapte ani i-a dedicat filmului de public romanesc.  A regizat comediile “Ghinionistul”, “Faci sau taci” si Investitorii, iar alte trei productii sunt pregatite pentru lansare-  comedia dramatica, Odata pentru totdeauna , Legatii si o alta comedie spumoasa, Love Sorry.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici