Regizorul Julian Schnabel crede că Mungiu a luat Palme d'Or pe criterii politice

Regizorul american Julian Schnabel, desemnat în 2007, la Cannes, ca cel mai bun regizor pentru "Le scaphandre et le papillon/ The Diving Bell and The Butterfly", a declarat că el ar fi meritat marele premiul Palme d'Or şi că lui Mungiu i-a fost acordată distincţia pe criterii politice.

1 afișare
Imaginea articolului Regizorul Julian Schnabel crede că Mungiu a luat Palme d'Or pe criterii politice

Regizorul Julian Schnabel crede că Mungiu a luat Palme d'Or pe criterii politice

Câştigarea premiului pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes nu este un lucru mărunt, însă Julian Schnabel s-a declarat convins că el merita premiul pentru cel mai bun film, în locul câştigătorului român Cristian Mungiu, relatează The Star.

"De fapt, până la ora 2.00 a acelei zile, ei (membrii juriului festivalului - n. red.) voiau să-mi dea mie Palme d'Or", este de părere Schnabel, după cum a declarat într-un interviu acordat publicaţiei canadiene The Star, în timpul  Festivalului Internaţional de Film de la Toronto.

Schnabel, care a făcut parte de mai multe ori din jurii de festivaluri, a declarat: "(Jurizarea - n. red.) devine foarte politică şi polemică. Aşa că ei spun «Ok, îi dăm lui Schnabel premiul de cel mai bun regizor şi ne-am luat de-o grijă, şi îi dăm românului Palme d'Or»". Cel puţin, aşa justifică Schnabel faptul că filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", a câştigat cea mai importantă distincţie a festivalului de pe Croazetă.

Julian Schnabel, un binecunoscut regizor şi pictor american, a câştigat în 2007 foarte multe premii din partea asociaţiilor de critici pentru cel mai recent film al său, "The Diving Bell and the Butterfly". Filmul a fost nominalizat la Globurile de Aur, alături de "4,3,2", specialiştii aşteptându-se ca cele două filme să concureze şi la Oscar.

Acesta este cel de-al treilea lungmetraj al lui Schnabel, pe lângă "Basquiat" (1996) şi "Viaţa şi epoca lui Reinaldo Arenas" (2000).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici