Regizorul Marian Crişan: Să readucem publicul în săli, degeaba facem filme dacă nu avem public

CLUJ-NAPOCA: Regizorul Marian Crişan susţine că trebuie readus publicul în sălile de cinematograf pentru a viziona filme româneşti, spunând că degeaba se fac filme dacă nu există spectatori pentru ele.

169 afișări
Imaginea articolului Regizorul Marian Crişan: Să readucem publicul în săli, degeaba facem filme dacă nu avem public

Regizorul Marian Crişan: Să readucem publicul în săli, degeaba facem filme dacă nu avem public

Marian Crişan a declarat, vineri seara, corespondentului MEDIAFAX după proiecţia de gală de la Cluj-Napoca a celui mai recent film al său, ”Orizont”, că cinematograful românesc are nevoie de public ca să reziste, pentru că nu se poate face spectacol cu sala goală.

”Mi-ar plăcea ca publicul să revină în săli pentru a viziona filme româneşti, să existe o comunicare cu publicul, iar publicul să îndrăgească din nou actorii. E vorba de promovarea filmului românesc, trebuie să ne concentrăm şi pe publicul de acasă, pentru că ne-am obişnuit să ne gândim doar la festivaluri şi trebuie să ne trezim puţin, să ne întrebăm ce facem cu spectacolul cinematografic? Trebuie să ne întrebăm dacă mai există public, degeaba facem noi filme dacă nu avem public, trebuie să îl avem în faţa ecranului. Cinematograful are nevoie de public ca să existe, nu poţi face spectacol cu sala goală. Cred că ar mai bine pentru noi să ne simţim primiţi bine aici, acasă, nu în America de Sud sau în altă parte”, a spus Crişan.

Acesta a subliniat că încearcă, prin filmele sale, să promoveze actorii români, fiind important ca atenţia publicului să se îndrepte asupra actorilor, ”pentru că ei sunt cei care apar pe ecran”.

”Mai bine să fie ei în faţă, nu noi, regizorii, şi lumea să îi aştepte pe ecran. Eu ţin foarte mult la localizare, filmele mele se întâmplă într-o zonă pe care o iubesc, în Ardeal, şi prefer să fiu cinstit cu această zonă şi să lucrez şi cu actori de aici, să îi aduc puţin în lumina reflectoarelor pentru că sunt actori de teatru care nu au şansa să joace film. Avem foarte mulţi actori de teatru şi de film în ţară, dar pentru cele trei filme ale mele m-am simţit mai confortabil să lucrez aici. Sunt actori români şi maghiari şi mi se pare normal, fiind o zonă multiculturală, cu familii mixte”, a menţionat Crişan.

Regizorul a precizat că filmul ”Orizont”, lansat de vineri în cinematografe la nivel naţional, va fi prezentat în luna martie la festivalul de film de la Praga, iar în iunie la Londra.
Întrebat ce pelicule are în vedere în perioada următoare, Crişan a spus că lucrează la un scenariu de comedie a cărei acţiune va plasată tot în Ardeal, iar titlul viitorului film va fi tot dintr-un singur cuvânt, aşa cum îi place regizorului care a mai realizat ”Morgen” şi ”Rocker”.

Marian Crişan a participat, vineri, la Cinema ”Victoria” din Cluj-Napoca, alături de mai mulţi membri ai echipei, la proiecţia de gală a filmului ”Orizont”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici