Regizorul Peter Zadek a murit

Peter Zadek, unul dintre cei mai reputaţi regizori ai scenei teatrale germane, a decedat la vârsta de 83 de ani la Hamburg, în noaptea de miercuri spre joi, după o lungă suferinţă, informează Sankt Pauli Theater din Berlin.

32 afișări
Imaginea articolului Regizorul Peter Zadek a murit

Ultimul său spectacol pus în scenă a fost "Major Barbara" de George Bernard Shaw, în februarie, la Zurich, în Elveţia

"A murit noaptea trecută într-un spital din Hamburg", a indicat serviciul de comunicare al Sankt Pauli Theater din Berlin, cu care Peter Zadek a colaborat frecvent.

Această informaţie a fost făcută publică în premieră de organizatorii Săptămânii festivaliere de la Viena, citaţi de agenţia de presă austriacă APA.

Peter Zadek s-a născut la Berlin în 1926 şi a emigrat în 1933, alături de părinţii săi evrei, la Oxford, în Marea Britanie, după venirea lui Hitler la Putere în Germania.

El a marcat teatrul de limbă germană încă din anii '50, prin puneri în scenă originale.

Peter Zadek a început să studieze arta regizorală la Oxford şi s-a întors în Germania, în anul 1958.

Spectacolele sale sensibile, inspirate din piesele de teatru ale dramaturgului rus Anton Cehov "Ivanov" şi "Livada de vişini" au devenit legendare.

Între 1985 şi 1989 Peter Zadek a condus Deutsches Schauspielhaus din Hamburg şi a fost membru în Berliner Ensemble, din 1992 până în 1994.

Ultimul său spectacol pus în scenă a fost "Major Barbara" de George Bernard Shaw, în februarie, la Zurich, în Elveţia, cu trei mari staruri ale scenei germane - Julia Jentsch, August Diehl şi Jutta Lampe.

Peter Zadek a turnat numeroase filme pentru televiziunea germană. În 1969, Peter Zadek a câştigat Ursul de argint la Berlin, pentru pelicula "Ich bin ein Elefant, Madame".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici