Regizorul Quentin Tarantino plănuieşte să se retragă după încă două filme, pentru a deveni romancier -VIDEO

Regizorul Quentin Tarantino mărturiseşte că plănuieşte să se retragă după încă două filme şi dezvăluie câteva indicii despre subiectele viitoarelor lungmetaje: "Sper ca atunci când mă retrag să fiu numit unul dintre cei mai mari cineaşti ai tuturor timpurilor".

296 afișări
Imaginea articolului Regizorul Quentin Tarantino plănuieşte să se retragă după încă două filme, pentru a deveni romancier -VIDEO

Quentin Tarantino plănuieşte să se retragă după încă două filme, pentru a deveni romancier

Cineastul a sugerat încă din 2012 că plănuieşte să se retragă din industria cinematografică după 10 filme şi să înceapă să scrie romane sau să regizeze piese de teatru.

Filmul "The Hateful Eight", care a fost lansat în ianuarie, este cel de-al optulea film din cariera regizorului.

Tarantino consideră "Kill Bill" un singur film, deşi a fost prezentat în două părţi. În trecut, regizorul a sugerat că ar putea realiza o a treia parte a poveştii din "Kill Bill", relatează The Guardian.

Întrebat despre cum îşi defineşte succesul, regizorul a răspuns în cadrul unei conferinţe de presă: "Sper ca la finalul carierei de cineast să fiu considerat unul dintre cei mai mari regizori ai tuturor timpurilor. Ba mai mult, vreau să se zică despre mine că sunt un artist desăvârşit, nu doar un cineast."

De asemenea, a dezvăluit şi câteva informaţii despre cum va arăta următorul său film: "Am o idee despre un fel de film australian care să se petreacă în anii 1930", a declarat regizorul pentru site-ul de cinema So, Is It Any Good? în ianuarie. "Va fi o poveste gen Bonnie and Clyde, un cuplu de proscrişi din Australia. Mă mai gândesc."

Quentin Tarantino, în vârstă de 53 de ani, a fost un fan împătimit al industriei filmului încă dinainte de a începe să scrie scenarii şi să regizeze lungmetraje şi a lucrat pentru o vreme ca plasator într-un cinematograf.

Câştigător al trofeului Palme d'Or de la Cannes cu filmul "Pulp Fiction", din 1994, şi a două premii Oscar pentru scenariile filmelor "Pulp Fiction" şi "Django Unchained", Quentin Tarantino a fost, pe rând, regizor, scenarist, producător şi chiar actor în filmele sale. Deşi este acuzat de critici că trivializează violenţa, opera sa cinematografică nu a încetat să entuziasmeze publicul, iar peliculele sale "Profesioniştii crimei/ Reservoir Dogs", "Pulp Fiction", "Jackie Brown", cele două lungmetraje din seria "Kill Bill", "Maşina morţii/ Death Proof", "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds" şi "Django dezlănţuit/ Django Unchained" au devenit filme de referinţă ale cinematografiei mondiale.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici