REPORTAJ: Gaudeamus 2013 - Cărţi pentru copii la preţul de 1 leu şi reduceri de 30% la volume de colecţie

Volumele de colecţie ale editurii Humanitas se bucură de reduceri de până la 30%, editura Minerva oferă cărţi pentru copii la preţul de 1 leu, iar volumele editurii Curtea Veche pot fi achiziţionate cu până la 80% reducere, la Târgul Internaţional Gaudeamus, care s-a deschis miercuri, în Capitală.

810 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Gaudeamus 2013 - Cărţi pentru copii la preţul de 1 leu şi reduceri de 30% la volume de colecţie

REPORTAJ: Gaudeamus 2013 - Cărţi pentru copii la preţul de 1 leu şi reduceri de 30% la volume de colecţie (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, care se desfăşoară de miercuri până duminică, în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti, cuprinde peste 600 de evenimente. Acestea se desfăşoară la standurile celor aproximativ 400 de expozanţi - un nucleu puternic şi bine definit de edituri româneşti, instituţii de învăţământ, difuzori de carte şi publicaţii, asociaţii profesionale şi organizaţii active în domeniile cultură şi educaţie - şi în spaţiile special amenajate de organizator în incintă.

"La această ediţie a târgului de carte, editura Humanitas are peste 1.000 de titluri la raft, mai bine de 70 de noutăţi la editurile Humanitas şi Humanitas Fiction, 27 de evenimente care vor fi prilej de întâlnire cu autori precum Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Lucian Boia, Ioana Pârvulescu, Ana Blandiana şi Radu Paraschivescu", a declarat pentru MEDIAFAX Gabriela Maaz, director de promovare editura Humanitas.

Potrivit acesteia, printre cele mai aşteptate cărţi de către public se numără: "Din vorbă-n vorbă. 23 de ani de întrebări şi răspunsuri", de Andrei Pleşu, "Fals tratat de manipulare", un volum de Ana Blandiana, "Castelul, biblioteca, puşcăria. Trei vămi ale feminităţii exemplare", de Dan C. Mihăilescu, "Maimuţa carpatină", de Radu Paraschivescu, şi "De la Waters la Similea. Omeni cool scriu despre muzica lor", o carte al cărei editor este Radu Paraschivescu.

"Vom avea două evenimente dedicate deja celebrului volum «Dragul meu turnător», de Gabriel Liiceanu, celebru la o săptămână de la lansare. De asemenea, va fi prezentată publicului ediţia aniversară a volumului «Jurnalul de la Păltiniş», de Gabriel Liiceanu. (...) Două mari cărţi de Nobel vor fi prezentate sâmbătă şi duminică în standul Humanitas. Cel mai nou roman al lui Mario Vargas Llosa, «Eroul discret», şi «Baladele usturoiului din Paradis», de Mo Yan", a mai spus Gabriela Maaz.

Editura Humanitas oferă reduceri semnificative la ediţiile de colecţie, valabile numai în zilele Târgului Gaudeamus. În fiecare zi a târgului de carte, iubitorii de literatură pot cumpăra dintre cele 1.000 de cărţi prezente la raft, cu reduceri de până la 30%.

De asemenea, editura Humanitas vine în întâmpinarea vizitatorilor standului de la Romexpo cu o serie nouă de audiobook-uri. Mihaela Coman, director general Humanitas Multimedia, a declarat pentru MEDIAFAX că au pregătit câteva audiobook-uri interesante pentru târg. În primul rând, volumul de povestiri "A cup of tea" al lui Katherine Mansfield, în traducerea Antoanetei Ralian şi lectura Marianei Mihuţ. De asemenea, la standul Humanitas pot fi găsite şi audiobook-ul "Intimitate", în lectura lui Marius Manole, "Sfârşitul Occidentului", în lectura lui Lucian Boia, precum şi audiobook-ul lui Andrei Makine "Muzica unei vieţi", în lectura lui Victor Rebengiuc. Editura oferă reduceri şi la audiobook-uri - mai mari la cele mai vechi şi mai mici pentru cele mai noi.

Şi editura Curtea Veche se prezintă la Târgul Gaudeamus cu o serie de noutăţi. "În primul rând se lansează un nou volum din colecţia cărţi regale. Este vorba de cartea «Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare», un volum plin de fotografii din arhiva personală, care ilustrează viaţa principesei de la început până în zilele noastre, arătând în imagini şi prin informaţiile incluse implicarea principesei în viaţa socială a României. Un alt nou proiect editorial pe care îl pornim şi în care avem mare încredere este cartea cehă. Am publicat anul acesta mai multe volume din limba cehă şi lansăm acum la târg volumul «77 de legende pragheze», precum şi un volum de povestiri ale renumitului scriitor Karel Čapek - «Povestiri dintr-un buzunar & Povestiri din celălalt buzunar». La târg se lansează şi un nou volum al colecţiei «Cărţile copilăriei». Este colecţia noastră de repovestiri ale unor opere mari clasice, spuse acum pe înţelesul copiilor între 8 şi 14 ani. Este o colecţie cu ajutorul căreia vrem să încurajăm copiii să redescopere plăcerea lecturii. Cel mai nou volum din colecţie este «Povestea regelui Arthur şi a cavalerilor săi»", a declarat pentru MEDIAFAX Ioana Schiau, PR Executive la Curtea Veche Publishing.

Potrivit acesteia, anul acesta, editura sărbătoreşte 15 ani de la înfiinţare, aşa că are reduceri mari. Editura Curtea Veche a pregătit pentru Târgul Gaudeamus unele dintre cele mai generoase promoţii ale anului, care vor include şi două zile cu reduceri de până la 80% la toate cărţile - Black Friday (vineri) şi Black Sunday (duminică).

Editurile Polirom şi Cartea Românească participă la ediţia de anul acesta a Târgului Gaudeamus cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20%), cu oferte speciale (cărţi la 10 lei), dar şi cu pachete promoţionale accesibile publicului larg (30-40% reducere). La standul editurilor, dar şi la Standul Dacia şi Bursa de contacte vor avea loc 35 de evenimente şi vor fi lansate 39 de titluri.

"La ediţia aceasta a Târgului de Carte Gaudeamus am venit, desigur, cu cele peste 150 de titluri din colecţia «Top 10 +», o colecţie pe care fanii colecţiei o ştiu foarte bine. O colecţie care reuneşte capodopere ale literaturii de pretutindeni în ediţii de buzunar, accesibile tuturor ca preţ. O colecţie cu un preţ mediu de 16 lei. Aşadar, pe lângă toate reducerile practicate de Polirom şi Cartea Românească la această ediţie Gaudeamus, cititorii de literatură română şi literatură străină pot găsi la standul nostru şi aceste ediţii de buzunar din colecţia «Top 10 +». Pe lângă titlurile din colecţia «Top 10 +» mai pot găsi şi titlurile din colecţia «Eseuri şi confesiuni», de asemenea, o colecţie care şi-a propus să publice titluri noi, dar şi reeditări la preţuri accesibile din domeniile istorie, jurnal, eseu", a declarat pentru MEDIAFAX Claudia Fitcoschi, director de promovare şi relaţii cu presa.

La această ediţie a Târgului Gaudeamus, la standul editurii Minerva se găsesc cărţi pentru copii având preţuri începând de la 1 leu.

Preţuri reduse la cărţi se găsesc şi la standul editurii Corint, unde pot fi cumpărate volume începând de la 5 lei.

Editura Nemira oferă reduceri la pachetele cadou, între 35 şi 50%. De asemenea, cei care cumpără cinci cărţi de la standul editurii vor primi 40% reducere, la şapte cărţi cumpărate beneficiază de 45% reducere, iar la peste zece cărţi cumpărate, reducerea este de 50%.

Deschiderea oficială a celei de-a 20-a ediţii a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură a avut loc, miercuri, la Pavilionul Central al Complexului Romexpo din Bucureşti, în prezenţa ambasadorilor ţărilor nordice în România şi a ministrului Educaţiei, Remus Pricopie.

Imediat după, pasionaţii de literatură au început să se plimbe printre standurile editurilor pentru a-şi cumpăra cărţile preferate la preţuri reduse.

Târgul de carte Gaudeamus va putea fi vizitat de miercuri până vineri, între orele 11.00 şi 20.00, şi sâmbătă şi duminică, între orele 10.00 şi 20.00.

Accesul publicului în incintă se va face pe baza biletelor în valoare de 5 lei şi a abonamentelor în valoare de 10 lei, valabile pe toată perioada manifestării. Accesul este gratuit pentru copiii cu vârste sub 7 ani, elevi, studenţi, cadre didactice, profesionişti din aria editorial-educaţională, jurnalişti, pensionari, persoane cu dizabilităţi.

Organizat de Radio România din 1994, Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură este un eveniment cultural specializat în expoziţia de carte. "Dialogul dintre carte şi radio" durează de 20 de ani, într-o formulă originală prin care Târgul Gaudeamus a devenit unul dintre principalele evenimente de gen pentru piaţa de carte din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici