REPORTAJ: "Urzeala Tronurilor" şi "Între acte", de Radu Beligan, printre vedetele Bookfest

Colecţia "Urzeala Tronurilor", de George R.R. Martin, romanul lui Stephen King "Sub Dom" şi volumul "Între acte" al maestrului Radu Beligan se numără printre cărţile considerate de edituri vedetele acestei ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care a debutat miercuri, în Capitală.

953 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: "Urzeala Tronurilor" şi "Între acte", de Radu Beligan, printre vedetele Bookfest

REPORTAJ: "Urzeala Tronurilor" şi "Între acte", de Radu Beligan, printre vedetele Bookfest (Imagine: Sebastian Tataru / MediafaxFoto)

La cea de-a VIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, cele aproape 200 de edituri participante au adus pentru publicul vizitator aproape 1.000.000 de volume, dintre care câteva mii de titluri noi, dar şi 300 de evenimente interactive, care vor reuni cititori, scriitori, artişti şi personalităţi culturale. Vizitatorii se pot bucura de reduceri de până la 50% la standurile editurilor şi vor putea câştiga în premieră premii consistente la tombolele Bookfest.

Astfel, Humanitas le-a pregătit şi anul acesta cititorilor lui Neagu Djuvara o sesiune de autografe, la standul editurii fiind invitaţi şi Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu, Jan Koneffke şi Mircea Cărtărescu.

"Vor fi peste 20 de evenimente la standul Humanitas, sâmbătă şi duminică vor fi două zile de spectacol, când cititorii noştri îl vor putea întâlni pe Lucian Boia, cu bestsellerul «De ce este România altfel», ediţia a II-a adăugită, cartea lui cea nouă «Sfârşitul Occidentului? Spre lumea de mâine»", a declarat pentru MEDIAFAX directorul Humanitas, Lidia Bodea.

Editura Humanitas va avea la Bookfest o reducere generală de 10%, dar la unele cărţi aceasta poate ajunge până la 35%. Pe de altă parte, cele 18 ediţii de colecţie care au apărut la Humanitas în ultimele luni - cărţi într-o prezentare grafică de lux, cu hârtie deosebită şi ilustraţii - vor avea preţuri speciale.

Sâmbătă, de la ora 13.30, la standul Humanitas va fi lansată cartea "Cele şapte vieţi ale lui Felix K .", de Jan Koneffke, unul dintre scriitorii germani prezenţi din partea celor trei ţări invitate de onoare la Salonul Internaţional de Carte Bookfest - Austria, Elveţia şi Germania.

Tot sâmbătă, de la ora 11.00, actorul şi regizorul Radu Beligan îşi lansează, la editura ALL, cartea "Între acte", aceasta fiind descrisă ca "o culegere de însemnări, cugetări, rememorări şi comemorări care constituie tot atâtea documente ale istoriei şi filosofiei teatrului. Fie că istoriseşte o anecdotă, fie că povesteşte o întâlnire cu Salvador Dali sau cu Eugen Ionescu, fie că alcătuieşte tablouri succinte şi grăitoare ale moştrilor sacri ai scenei româneşti, fie că face subtile analize conceptuale ale fenomenului teatral, Radu Beligan rămâne inconfundabil".

Şi editura Corint a venit la Bookfest cu reduceri substanţiale. "Avem o reducere generală pentru toate cărţile din stand, de 25%, avem apoi o reducere bonus de 30% pentru cei care completează taloanele noastre, astfel vor avea un bonus de 5% în plus faţă de cei 25% deja anunţaţi. Avem promoţii de tip «happy-hour» pentru adolescenţi şi tineri, cărţile ajungând cu 40% mai ieftine. Aceste promoţii sunt zilnice, miercuri şi joi, între 19.00 - 20.00, vineri şi sâmbătă, între 17.00 - 18.00 şi duminică, de la 14.00 la 15.00", a declarat Roxana Petrescu, PR editura Corint.

De asemenea, editura va organiza cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului un spaţiu de joacă împreună cu cei de la Dreamland, unde vor fi aduse "animăluţe plimbăreţe", magicieni şi vor fi realizate sesiuni de facepainting. De altfel, editura anunţă reduceri pentru cărţile pentru copii, de 35%.

Un alt eveniment prezentat de editura Corint este lansarea cărţii "Suleyman Magnificul", scrisă de istoricul Erhan Afyoncu.

"Religia pentru atei", scrisă de Alain de Button, este una dintre cărţile cu care Editura Vellant îi aşteaptă pe cititori. "«Religia pentru atei» este un ghid pentru necredincioşi, pentru cei care chiar dacă sunt atei vor să beneficieze de calmul şi liniştea pe care le-o oferă religia celor credincioşi", spune Oana Dumitru, PR Editura Vellant. De asemenea, Editura Vellant îi aşteaptă pe pasionaţii de literatură cu reduceri de la 10% la 50%, existând şi o zonă cu cărţi reduse până la 70%, acestea fiind volume cu mici defecte. Pe rafturile standului Editurii Vellant, cititorii vor găsi, printre altele, şi cărţile "Versez" şi "Uibesc", scrise de poetul fictiv Iv cel naiv.

Istoricul american Larry Watts îşi lansează, vineri, la standul Editurii Rao, cartea "Cei dintâi vor fi cei din urmă", o continuare a volumului "Fereşte-mă doamne de prieteni". De asemenea, la standul editurii, cei pasionaţi de cărţile scriitorului american John Grisham vor găsi noul roman al acestuia, intitulat "Şantajul". Pe parcursul salonului de carte, reducerea este progresivă, la un volum cumpărat reducerea fiind de 15%, la al doilea, de 20%, iar la cinci cărţi cumpărate reducerea va însemna 35%.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013 se desfăşoară şi în ziua de 1 iunie, astfel că editurile au venit pregătite pentru a sărbători Ziua Internaţională a Copilului. Editura Litera a pregătit o colecţie de 24 de audiobook-uri cu poveşti pentru copii în interpretarea Stelei Popescu, iar reducerea la cărţile pentru copii este între 30 şi 50%.

Colecţia "Urzeala Tronurilor", a lui George R.R. Martin, şi cartea lui Stephen King "Sub Dom" şi-au găsit locul la standul editurii Nemira. De asemenea, editura Nemira lansează la Bookfest o serie dedicată celor mai valoroşi autori de literatură SF din România - "Maeştrii SF-ului românesc".

"Constantin Cubleşan şi Mircea Opriţă vor fi invitaţi la standurile Nemira", a declarat Maria Galan, PR & Margeting Nemira.

Constantin Cubleşan va participa la eveniment cu volumul "Iarba cerului", o carte apărută pentru prima dată în anul 1974, construită pe baza unor corespondenţe cu realităţile lumii contemporane. Autorul Mircea Opriţă îşi aşteaptă cititorii cu volumul de povestiri "Nopţile memoriei", publicat pentru prima dată în anul 1973, ce propune o incursiune în lumea maşinilor viitorului şi a performanţelor la care acestea reuşesc să ajungă.

Tot la standul editurii Nemira, sâmbătă, Alexandru Mironov lansează volumul "Lumea-după-Google". Cele 160 de pagini ale volumului "Lumea-după-Google" cuprind întrebări esenţiale despre existenţa omului şi a Pământului, dar şi o serie de răspunsuri care să elucideze mistere de mult timp dezbătute.

Volumul "Marele Gatsby" de F. Scott Fitzgerald, în ediţie limitată, un roman recent ecranizat de Baz Luhrmann, cu Leonardo DiCaprio şi Carey Mulligan, se va găsi la standul Polirom. Gabriela Adameşteanu ("Întâlnirea", ediţie definitivă), Marta Petreu ("Jocurile manierismului logic"), Aurora Liiceanu ("Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii"), Andrei Oişteanu ("Ordine şi Haos. Mit şi magie în cultura tradiţională românească") sunt câteva dintre cărţile ce vor fi lansate la editura Polirom la această ediţie Bookfest.

Cărţile autorilor de expresie germană invitaţi la Bookfest 2013, în cadrul proiectului "Trei ţări, aceeaşi limbă", şi publicaţi de Polirom vor putea fi găsite, de asemenea, la standul Polirom: Cătălin Dorian Florescu ("Jacob se hotărăşte să iubească"), Christian Haller ("Vremurile mai bune"), Saša Stanišić ("Cum repară soldatul gramofonul").

Vizitatorii Salonului de carte Bookfest vor putea asculta şi două concerte, vineri seară fiind programat un recital gipsy jazz susţinut de trupa Hot Club de Bucharest, iar sâmbătă seară, unul susîinut de Ioan Gyuri Pascu.

Pe lângă personalităţile autohtone care şi-au anunţat prezenţa la Bookfest 2013, precum Neagu Djuvara, Lucian Boia, Radu Beligan şi Lucian Croitoru, la eveniment participă 24 de autori şi profesionişti ai cărţii prezentaţi de invitatul de onoare al ediţiei, trioul Germania, Austria şi Elveţia, prin proiectul internaţional "Trei ţări, aceeaşi limbă", dezvoltat de Târgul de Carte de la Frankfurt.

Iubitorii de literatură vor avea ocazia să îi întâlnească pe laureaţii Premiului Naţional al Cărţii din Germania Uwe Tellkamp şi Katharina Hacker, pe laureatul Cărţii anului 2011 din Elveţia - Cătălin Dorian Florescu, pe doi dintre cei mai importanţi prozatori austrieci ai momentului - Michael Stavarič şi Joseph Winkler, pe Jan Koneffke (Germania) şi Christian Haller (Elveţia), precum şi trei dintre reprezentanţii generaţiei tinere de prozatori de limba germană - Saša Stanišić, Julya Rabinowich (Germania) si Jolanda Pinel (Elveţia).

Programul de vizitare la Bookfest este următorul: joi, între orele 10.00 şi 20.00, vineri şi sâmbătă, între 10.00 şi 22.00, iar duminică, de la 10.00 la 20.00. Intrarea publicului este liberă.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest este o manifestare de tradiţie organizată de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cea mai importantă confederaţie patronală din mediul editorial românesc. Bookfest s-a impus încă de la prima ediţie, în 2006, în spaţiul cultural ca un eveniment care promovează lectura şi accesul consumatorilor de carte la produsele editoriale de calitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici