Retrospectivă Romania International Film Festival 2015, în Bucureşti

O retrospectivă a Romania International Film Festival (Ro-IFF) se desfăşoară, până pe 25 octombrie, la Cinema Union din Bucureşti, unde vor rula cele opt filme incluse în cele două competiţii ale ediţiei de anul acesta a evenimentului, CineBlackSea şi Woman in Cinema, precum şi o premieră.

135 afișări
Imaginea articolului Retrospectivă Romania International Film Festival 2015, în Bucureşti

Retrospectivă Romania International Film Festival 2015, în Bucureşti

Cinefilii vor putea viziona filmele "Tevanik", "Brides", "Fish", "Name Me", "ATLIT", "The Woman of My Life", "The Last Hammer Blow" şi "I Am Nojoom, age 10 and Divorced", precum şi peliculele incluse în secţiunile speciale 2 x 3 - dedicate regizorilor Julie Delpy şi Fatih Akin, Xtreme - dedicată expediţiilor pe cele mai înalte culmi înzăpezite ale lumii, Focus - dedicată regizorului Adrian Popovici şi Midnight Film - dedicată filmului de groază, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Cea de-a doua etapă a Romania International Film Festival 2015, care a debutat luni, aduce un element în plus faţă de prima, care s-a desfăşurat în luna august, la Vama Veche. Filmul "Crimă Inocentă", o coproducţie România - Republica Moldova, va avea premiera vineri, la ora 19.15.

Premiile festivalului au fost acordate de un juriu internaţional format din Adrian Popovici, Kenith Trodd şi Phillip Bergson - cineaşti cu o bogată experienţă şi reputaţie internaţională.

Anul acesta, festivalul a avut loc în perioada 19 - 30 august, în Vama Veche, iar trofeul Ro-IFF a plecat pentru prima oară în Armenia, filmul "Tevanik", de Jivan Avetysian, fiind considerat cel mai bun din competiţie, în timp ce Shirel Amitay a primit premiul special al juriului, pentru "ATLIT".

Trofeul pentru cel mai bun regizor al secţiunii CineBlackSea i-a fost acordat lui Antonyi Donchev, pentru filmul "Femeia vieţii mele/ The Woman of My Life". Nigina Sayffullaeva a primit trofeul pentru cel mai bun regizor al secţiunii Woman in Cinema, pentru "Spune-mi numele/ Name me", iar trofeul pentru cea mai bună interpretare i-a fost acordat actriţei Mari Kitia, pentru rolul Nutsa din filmul "Nevestele/ Brides".

Romania International Film Festival este, potrivit organizatorilor, singurul eveniment de profil din ţara noastră care promovează cineaşti est-europeni din zona Mării Negre, în special prin competiţia CineBlackSea, şi, de asemenea, unicul autohton cu o secţiune competiţională rezervată regizoarelor (Woman in Cinema). Ro-IFF se alătură tuturor celor care şi-au unit vocile şi acţiunile în vederea ajutorării regizorului ucrainean Oleg Sentsov, reţinut de securitatea din Rusia (FSB) în mai 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici