Rezidenţă artistică la Bienala de la Veneţia, oferită de ICR

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică (IRCCU) de la Veneţia organizează un concurs pentru acordarea unei rezidenţe, constând în realizarea unui proiect expoziţional, pe perioada celei de-a 53-a ediţii a Bienalei de Artă de la Veneţia (7 iunie - 22 noiembrie), informează institutul.

113 afișări
Imaginea articolului Rezidenţă artistică la Bienala de la Veneţia, oferită de ICR

Rezidenţă artistică la Bienala de la Veneţia, oferită de ICR (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tema proiectelor înscrise în concurs pentru obţinerea acestei rezidenţe va trebui să se încadreze în criteriile generale şi tematica celei de-a 53-a ediţii a Bienalei de Artă de la Veneţia 2009, care se va desfăşura sub genericul "Making Worlds".

Evenimentul propune o reflecţie asupra raportului dintre artă şi producţie, asupra rolului artei de a crea "lumi" sau de a schimba lumea şi încurajează explorarea modalităţilor de expresie tradiţionale, precum pictura şi sculptura.

Curator al Bienalei din 2009 a fost numit Daniel Birnbaum, rector al academiei Staedelschule din Frankfurt-am-Main, Germania, care s-a ocupat de-a lungul carierei de proiecte curatoriale pentru mai multe expoziţii şi instituţii la nivel internaţional.

Pe perioada desfăşurării Bienalei, câştigătorul rezidenţei acordate de IRCCU va beneficia de o bursă lunară în valoare de 1.000 euro şi de cazare gratuită, într-o cameră din spaţiile IRCCU.

Proiectul expoziţional pe care îl va realiza va fi expus, în ultima lună a rezidenţei, la Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Totodată, autorul proiectului câştigător va avea posibilitatea să lucreze în mediul cultural şi artistic italian şi să stabilească contacte cu artişti, critici de artă, galerişti şi colecţionari italieni.

Candidaţii îşi pot depune proiectele la IRCCU până la data de 25 martie, urmând ca rezultatele concursului să fie anunţate pe 6 aprilie.

Mai multe informaţii despre depunerea candidaturilor şi desfăşurarea concursului pot fi accesate pe site-ul Institutului Cultural Român, www.icr.ro.

Citeşte şi:

"Seducţia Intervalului" reprezintă România la Bienala de la Veneţia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici