Richard Bovnoczki, într-un one-man show, la Teatrul Nottara

One-man show-ul de miercuri seara de la Teatrul Nottara din Bucureşti, jucat în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, a relevat din nou calităţile remarcabile ale actorului Richard Bovnoczki, care a interpretat rolul unui brigadier moscovit impregnat de spiritul filozofiei şi al vodcii.

14 afișări
Imaginea articolului Richard Bovnoczki, într-un one-man show, la Teatrul Nottara

Richard Bovnoczki, într-un one-man show, la Teatrul Nottara

Pe cât de bine şi-a interpretat rolul din spectacolul  "Moscova-Petuşki", pe atât de stânjenit de aplauze a fost actorul Richard Bovnoczki, care a fost oarecum forţat de public să iasă la rampă, unde a fost bisat de trei ori.

Monologul lui Kostea din piesa Moscova-Petuşki, scrisă de Venedikt Erofeev, face parte dintr-un triptic de monodrame. Trei poveşti din zilele noastre. O trilogie a căutării. A călătoriei.

Pe cei trei protagonişti îi unesc atitudinea faţă de sistem, la pachet cu concluzia că trebuie să ne opunem spălării creierului, consumerismului, indiferenţei şi uniformizării tâmpe.

Kostea, din Moscova-Petuşki, personajul ultimei părţi, impregnat de spiritul filozofiei şi al vodcii, se duce să-şi vadă iubita, cu trenul. Deşi locuieşte de peste 30 de ani la Moscova, Kostea mărturiseşte - în drum spre femeia cu "cozi până la fund" - că nu a văzut Kremlinul, dar că preferă să meargă la iubita lui.

Călătoreşte către o speranţă; de fapt, spre el însuşi. La un moment dat, realizează că trenul merge în direcţie opusă, spre Kremlin, unde îl aşteaptă moartea.

Actorul Richard Bovnoczki a obţinut anul acesta, pentru rol, Premiul Gala Star, la Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici