Richard Gere va primi Golden Icon Award la Festivalul de Film de la Zurich

Actorul american Richard Gere va primi, pe 23 septembrie, premiul de onoare - Golden Icon Award - la Festivalul de Film de la Zurich (20 - 30 septembrie), au anunţat miercuri organizatorii evenimentului.

204 afișări
Imaginea articolului Richard Gere va primi Golden Icon Award la Festivalul de Film de la Zurich

Richard Gere va primi Golden Icon Award la Festivalul de Film de la Zurich

Premiul îi va fi înmânat starului american pe 23 septembrie, în ziua în care la Zurich va fi proiectat lungmetrajul "Arbitrage", un thriller din lumea finanţelor în care Richard Gere joacă rolul unui investitor ambiţios, care este în acelaşi timp un familist model.

Susan Sarandon, o femeie plină de solicitudine, întruchipează pe marele ecran soţia perfectă alături de Gere. Prăbuşirea imperiului său financiar marchează începutul coborârii într-un infern psihologic. La final, familia se dezbină sub presiunea fraudei şi a corupţiei.

Richard Gere a jucat în peste 50 de filme. Unul dintre primele lui roluri principale datează din 1978, când a jucat în "Zile în paradis/ Days of Heaven" de Terrence Malick. Şi-a dobândit faima mondială în 1980 cu rolul din drama eroică "American Gigolo", de Paul Schrader, iar apoi cu rolul din comedia romantică "Frumuşica/ Pretty Woman", alături de Julia Roberts.

Actorul american s-a remarcat şi în alte pelicule cu succes de casă, precum "Yankeii/ Yanks" (1979), "Ofiţer şi gentleman/ An Officer and a Gentleman" (1982), "La răscruce între dragoste şi moarte/ Intersection" (1994), "De bună voie şi nesilită de nimeni/ Runaway Bride" (1999), "Toamna la New York/ Autumn in New York" (2000), "Profeţiile Omului-Molie/ The Mothman Prophecies" (2002).

Prestaţia actoricească din musicalul "Chicago" (2002), în care a interpretat rolul unui avocat strălucit, alături de Renée Zellweger şi Catherine Zeta-Jones, i-a adus în 2003 Globul de Aur.

Cea de-a opta ediţie a Festivalului de Film de la Zurich va debuta pe 20 septembrie, cu thrillerul american "Savages", de Oliver Stone. Regizorul şi producătorul filmului, Moritz Borman, vor fi prezenţi la ceremonia de deschidere a Festivalului de la Zurich.

Actorul american John Travolta, care joacă unul dintre rolurile principale din "Savages", va fi şi el prezent la ceremonie şi va primi un premiu pentru întreaga carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici