Robert Gilka, fostul şef al departamentului foto al revistei National Geographic, a murit

Robert Gilka, care a condus departamentul foto al revistei National Geographic timp de 22 de ani, considerat un mentor al mai multor generaţii de fotografi de presă, a murit marţi, la vârsta de 96 de ani, au anunţat reprezentanţii National Press Photographers Association (NPPA).

105 afișări
Imaginea articolului Robert Gilka, fostul şef al departamentului foto al revistei National Geographic, a murit

Robert Gilka, fostul şef al departamentului foto al revistei National Geographic, a murit

Robert Gilka a murit într-un azil pentru bătrâni din Arlington, din statul american Virginia, după o a treia pneumonie suferită în acest an, a anunţat NPPA, citându-l pe fotograful Bruce Dale.

Mulţi fotografi l-au considerat pe Robert Gilka o veritabilă legendă, pentru felul în care acesta a condus departamentul foto al revistei National Geographic, o publicaţie renumită pentru imaginile spectaculoase pe care le-a tipărit de-a lungul anilor în paginile sale.

În 2006, Alexia Foundation, care promovează fotojurnalismul, l-a recompensat pe Robert Gilka cu un premiu pentru întreaga carieră.

Robert Gilka a condus departamentul foto al publicaţiei Milwaukee Journal începând din 1952 şi s-a alăturat redacţiei National Geographic în 1958, în calitate de editor foto. A fost numit în funcţia de şef al departamentului foto în 1963 şi a părăsit National Geographic în 1985.

După ce a părăsit revista, a devenit profesor de fotojurnalism la Universitatea Syracuse, unde a predat până în anul 1992.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici