Rodica Culcer pierde procesul privind concursul pentru şefia ştirilor TVR

Tribunalul Bucureşti a respins iar contestaţia Rodicăi Culcer, directorul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din Televiziunea Publică, în legătură cu organizarea concursului pentru ocuparea postului de director al Departamentului Ştiri, au informat, luni, surse judecătoreşti.

20 afișări
Imaginea articolului Rodica Culcer pierde procesul privind concursul pentru şefia ştirilor TVR

Rodica Culcer pierde procesul privind concursul pentru şefia ştirilor TVR (Imagine: Mediafax Foto)

Această contestaţie a fost rejudecată de tribunal, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

Acţiunea în instanţă a fost iniţiată de Rodica Culcer, în 31 ianuarie, după ce îi solicitase lui Alexandru Sassu, preşedintele-director general al SRTv, să oprească desfăşurarea concursului pentru ocuparea postului de director al Departamentului Ştiri.

"Din punctul meu de vedere, concursul nu a fost organizat în conformitate cu procedurile din TVR şi l-am contestat în instanţă", afirma Rodica Culcer.

Printr-o adresă transmisă, în 24 ianuarie, Cancelariei preşedintelui-director general al SRTv, Rodica Culcer, directorul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din Televiziunea Publică, i-a cerut lui Alexandru Sassu să anuleze concursul pentru şefia Departamentului Ştiri, din cauză că "nu respectă regulamentele interne ale TVR".

"Am solicitat, printr-o adresă, domnului preşedinte-director general al SRTv să anuleze acest concurs, pentru că, potrivit regulamentelor interne ale TVR, trebuia ca eu să fi iniţiat acest concurs", a declarat la momentul respectiv Rodica Culcer.

Ea a precizat că, în aceste condiţii, organizarea concursului nu este conformă cu regulamentele interne al postului public.

Preşedintele director general al Societăţii Române de Televiziune, Alexandru Sassu, a respins solicitarea lui Culcer, motivând că interimatul la Ştiri "nu mai putea continua, aşteptând ca doamna Rodica Culcer să vină la serviciu să facă cerere pentru realizarea concursului".

"Am văzut cererea doamnei Rodica Culcer. Concursul pentru postul de director al Departamentului Ştiri va avea loc cu respectarea tuturor prevederilor legale. Interimatul la ştiri nu mai putea continua, aşteptând ca doamna Rodica Culcer să vină la serviciu să facă cerere pentru realizarea concursului. Oricum, după cum este cunoscut, doamna Culcer neagă utilitatea Departamentului Ştiri şi, deci, implicit, şi pe cea a unui post de director al Departamentului", spunea Alexandru Sassu.

Tribunalul Bucureşti a respins în primăvară acţiunea lui Culcer, care a făcut recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

În urmă cu aproximativ o lună, Curtea a decis rejudecarea acţiunii lui Culcer de către Tribunalul Capitalei, care a respins cererea reclamantei, au informat, luni, surse judecătoreşti.

Decizia tribunalului poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici