România liberă concediază circa 20 de angajaţi

Cotidianul România liberă, editat de Societatea "R", concediază circa 20 de angajaţi, printre care se numără Simona Popescu, şef al Departamentului Politică internă, şi Radu Buşneag, şef Departament internet, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul redacţiei.

96 afișări
Imaginea articolului România liberă concediază circa 20 de angajaţi

România liberă concediază circa 20 de angajaţi

Conform surselor, mai mulţi angajaţi au fost chemaţi la Biroul de Resurse Umane, având două modalităţi de acceptare a concedierii: fie este încheiat contractul de muncă cu acordul părţilor, acceptând trei salarii compensatorii, contractul urmând să înceteze începând cu 1 aprilie, fie aşteaptă decizia Consiliului de Administraţie al cotidianului şi primesc un salariu şi jumătate. Cei care acceptă să înceteze colaborarea cu România liberă cu acordul părţilor pierd ajutorul de somaj.

Sursele mai precizează că este cel de-al treilea val de restructurări de la România Liberă, după cele din 2007 şi 2008, în urma cărora echipa ziarului s-a redus de la aproximativ 100 de persoane, la 55.

Contactată de MEDIAFAX, Simona Popescu a declarat că motivele invocate la concediere au fost de natură economică.

"Nu a fost invocat niciun motiv legat de prestaţia profesională. Nu a avut legătură, din câte ştiu eu. Sunt criterii strict economice. Am înţeles că postul se desfiinţează şi vor fi unificate două secţii, Politică internă cu Eveniment, cel mai probabil. Sunt şocată. Lucrez la România liberă din 1993 şi am avut realizări importante şi frumoase. Din 1998 sunt şefă la deptartamentul de Politică internă, am fost şi editorialist", a declarat Popescu.

Contactată de MEDIAFAX, Marilena Mantu, director general la România liberă, nu a dorit să comenteze informaţiile.

Cotidianul România liberă este editat de societatea "R".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici