România liberă va fi relansat la jumătatea lunii martie 2010

Cotidianul quality România liberă va fi relansat la jumătatea lunii martie 2010, publicaţia urmând să aibă un layout realizat în colaborare cu Mario Garcia, unul dintre cei mai cunoscuţi experţi în design de presă, dar şi un nou concept editorial.

59 afișări
Imaginea articolului România liberă va fi relansat la jumătatea lunii martie 2010

România liberă va fi relansat la jumătatea lunii martie 2010

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Mario Garcia a făcut primele propuneri pentru noul layout al ziarului România liberă într-o întâlnire de management a grupului Medien Holding care a avut loc pe 8 decembrie.

"Elegant, uşor navigabil, inovator, noul design se va diferenţia de tot ceea ce înseamnă produs print în România, propunând un mediu extrem de atractiv atât pentru cititori, cât şi pentru advertiseri. Alături de schimbarea de imagine, România liberă regândeşte conceptul editorial şi optează pentru valorile reale ale jurnalismului: calitate, independenţă, relevanţă. Noul ziar va vedea lumina tiparului la jumătatea lunii martie 2010", se arată în comunicat.

Mario Garcia, expert în design de publicaţii print şi online, a anunţat pe blogul său (www.garciamedia.com/blog), în septembrie 2009, că lucrează în România la realizarea unui nou layout pentru publicaţia România liberă.

Garcia spunea pe blogul său că lucrează la regândirea publicaţiei România liberă, "unul dintre cele mai vechi ziare din România (din 1877) şi unul ale cărui arhive reflectă bogata istorie a României şi numeroasele schimbări şi stiluri de guvernare, culminând cu revoluţia din 1989, care a condus la înlăturarea de la putere a regimului Ceauşescu".

"În prezent, cel puţin 12 publicaţii apar zilnic pe străzile aglomerate ale Bucureştiului, într-o varietate de stiluri, de la tabloidele extrem de colorate downmarket (Can Can) până la titlurile mai formale şi clasice, precum România Liberă, Adevărul, Evenimentul zilei şi Cotidianul", menţiona Garcia într-un post publicat pe blog.

Mario Garcia a creat şi relansat concepte pentru peste 500 de ziare, reviste şi website-uri din întreaga lume, printre care The Wall Street Journal, La Tribune, DeMorgen, Handelsblatt, Die Zeit.

El este fondator al Garcia Media, una dintre cele mai importante companii specializate în design de presă din lume, profesor la Universitatea din Navarra şi lector la 14 universităţi din Europa şi America Latină. A fondat programul Graphics & Design din cadrul Poynter Institute for Media Studies.

Cu o istorie de peste 130 de ani, România liberă este parte a grupului Medien Holding - joint venture The Nova Group şi Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ). Medien Holding este acţionar principal în societatea "R", care editează cotidianul România liberă, şi controlează tipografia United Print, Hiparion Magazines şi GPR, editura de corporate media publishing ce are în portofoliu revistele Insight Tarom şi Sky Lady.

Medien Holding a avut în anul 2008 o cifră de afaceri de 33,9 milioane de euro şi un număr de 444 angajaţi, potrivit comunicatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici