România participă la Târgul Internaţional de Carte din Budapesta

România va participa în perioada 28 septembrie - 1 octombrie la a 28-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte din Budapesta.

81 afișări
Imaginea articolului România participă la Târgul Internaţional de Carte din Budapesta

International Book Festival Budapest, Facebook

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, a fost pregătit un program de evenimente la care au fost invitaţi să participe autorii Alina Nelega, Mihai Radu, Florin Irimia şi Horia Gârbea, alături de traducătorii András Orsolya, Szőcs Imre, Szonda Szabolcs şi Lajos Nagy.

Participarea la această ediţie a Târgului de Carte din capitala Ungariei este organizată în parteneriat cu ICR Budapesta, evenimentele desfăşurându-se la standul naţional, situat în complexul expoziţional Millenaris, zona B, poziţia G1.

La standul Ministerului Culturii vor fi lansate volumele în limba maghiară ale autorilor prezenţi, iar la sediul ICR Budapesta va avea loc o dezbatere literară cu participarea tuturor invitaţilor.

Programul complet al evenimentelor româneşti din cadrul Târgului Internaţional de Carte de la Budapesta din acest an este următorul:

Vineri, la Standul României, va avea loc prezentarea traducerii în limba maghiară a romanului „Contaminare / Átszivárgás” (Typotex Kiadó, 2021), în prezenţa autorului, Mihai Radu, şi a traducătorului, Szőcs Imre, dar şi o discuţie pe baza volumului de poezie „bumeráng” (Editura kalligram, 2022) între autorul (Horia Gârbea) şi Lajos Nagy. La sediul ICR va avea loc dezbaterea cu tema „Vecinătăţi literare: autorii români se prezintă publicului maghiar”.

Sâmbătă, la standul României, este programată lansarea volumului autoarei Alina Nelega „Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat / Mintha mi sem történt volna” (Lector Kiadó, 2023). Participă: Alina Nelega, András Orsolya (traducătoarea volumului), Ágnes Gálfalvi (editoare), Horia Gârbea, dar şi prezentarea volumului de povestiri „Misterul maşinuţelor chinezeşti / A kínai kisautók rejtélye” (Lector Kiadó, 2022). Participă: Florin Irimia (autor), Mihai Radu şi Szonda Szabolcs (traducătorul volumului).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici