Romanian Short Waves începe preselecţia pentru a şaptea participare la piaţa de film de la Cannes

Asociaţia Secvenţe invită producătorii şi realizatorii de film din România să se înscrie în preselecţia de scurtmetraje a ediţiei a 7-a a programului Romanian Short Waves, care va fi prezentat în secţiunea Short Film Corner a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

172 afișări
Imaginea articolului Romanian Short Waves începe preselecţia pentru a şaptea participare la piaţa de film de la Cannes

Romanian Short Waves începe preselecţia pentru a şaptea participare la piaţa de film de la Cannes

Programul va fi prezentat în perioada 14 - 25 mai în secţiunea Short Film Corner a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

Companiile care au experienţă în producţia de scurtmetraje şi rezultate obţinute la marile festivaluri pot propune un titlu care va fi inclus automat în preselecţie. Pentru filmele de şcoală şi cele ale companiilor aflate la debut, un juriu format din profesionişti din industria filmului românesc va face o selecţie.

În premieră pentru ediţia 2014, Romanian Short Waves acceptă şi scurtmetraje documentare.

Cei interesaţi sunt invitaţi să trimită, până la data de 31 martie, filmele pe DVD, împreună cu formularul de participare, care poate fi găsit pe pagina de Facebook Romanian Short Waves, la adresa Centrul Naţional al Cinematografiei, str. Dem. I. Dobrescu nr. 4-6, Sector 1, Bucureşti, 010026 (în atenţia Alinei Sălcudeanu).

Pentru a fi incluse în preselecţie, filmele participante trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: ficţiune (durată maximă de 20 de minute) şi documentar(durata maximă de 25 minute), produse după data de 1 ianuarie 2013, subtitrate în limbile engleză sau franceză. Fiecare regizor poate să propună un singur scurtmetraj.

Realizatorii scurtmetrajelor selecţionate vor trebui să prezinte, până cel târziu la data de 3 aprilie, o variantă pentru descărcare online de maximum 3 Gb, conformă cu cerinţele organizatorilor.

Lansată în anul 2004, secţiunea Short Film Corner oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea să-şi prezinte filmele, să se întâlnească şi să pună bazele unor viitoare colaborări. Short Film Corner este conceput ca o piaţă pentru scurtmetraje şi de aceea participarea nu echivalează cu o selecţie în secţiunile competitive ale Festivalului de Film de la Cannes. Romanian Short Waves este un program care urmăreşte promovarea filmelor independente şi a celor de şcoală şi este susţinut de Asociaţia Secvenţe încă din anul 2008.

Alături de participarea la Short Film Corner, scurtmetrajele selecţionate la ediţiile din anii trecuţi au fost proiectate şi la Les Film de Cannes a Bucharest, Noaptea Institutelor Culturale, Stufstock, Le Festival du Film Roumain Toulouse şi Festival Besançon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici