Românii au citit mai mult în pandemie. Autorii români au fost preferaţii cititorilor

  • Conform Libris, în pandemie s-au citit cu 27% mai multe cărţi
  • Pandemia a sporit comenzile de cărţi cu 15%
  • Anul acesta, s-au citit autori contemporani români
382 afișări
Imaginea articolului  Românii au citit mai mult în pandemie. Autorii români au fost preferaţii cititorilor

Conform librăriei Libris, în pandemie s-au citit cu 27% mai multe cărţi, iar comenzile au sporit cu 15%. Anul trecut, în topul aprecierilor cititorilor se afla volumul "27 de paşi" de Tibi Uşeriu.

Actriţa Aylin Cadîr a citit anul acesta numai cărţi scrise de autori români.

„Anul ăsta mi-am propun să citesc numai autori contemporani români. Acum citesc Dan Lungu "Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu", spune ea.

Dar pentru că este şi mama a doi copii, Aylin are şi o listă de cărţi pentru cei mici.

„Pentru cei cărora le plac cărţile cu poze recomand "O Îmbrăţişare pentru căluţi de mare", "Cea mai rea prinţesă" apărută la editura Vlad şi „Cartea cu Genius" sau "Vreau pălăria înapoi", care este una dintre preferatele copiilor mei. Este una superbă”, mai spune Aylin.

Iar pentru că poezia nu trebuie să lipsească din „repertoriul" cititorului, Ruxandra Gîdei, care are un canal pe de YouTube dedicat lecturii, recomandă noul volum al Svetlanei Cârstean, "Sînt alta", dar şi "Anticorp", volumul de debut al Cristinei Drăghici. Nu în ultimul rând, recomandă "Expectativa luminoasă" de Andrei Dosa. „Trei volume care mi-au depăşit cu mult aşteptările”, spune vloggeriţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici