Romanii au talent, record absolut de audienţă în rândul programelor de divertisment din România

Emisiunea "Românii au talent" a înregistrat un record absolut de audienţă în rândul show-urilor de divertisment din România, prima ediţie a programului de la Pro TV fiind urmărită vineri seara de peste patru milioane de telespectatori din întreaga ţară în minutul de aur, înregistrat la ora 21.17.

355 afișări
Imaginea articolului Romanii au talent, record absolut de audienţă în rândul programelor de divertisment din România

Romanii au talent, record absolut de audienţă în rândul programelor de divertisment din România

Seara de vineri, când a debutat show-ul "Românii au talent", a fost la Pro TV una plină de recorduri absolute. Cifrele de audienţă au plasat "Românii au talent" în topul celor mai urmărite emisiuni de divertisment din 2004 până în prezent, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

"Românii au talent", prezentată de Smiley şi Pavel Bartoş şi jurizată de Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre, a înregistrat un record absolut de audienţă în rândul show-urilor de divertisment din România, numărul celor care au urmărit emisiunea de la Pro TV depăşind 4 milioane de telespectatori din întreaga ţară, în minutul de aur înregistrat la ora 21.17.

Astfel, pe întreg publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani, audienţa înregistrată în minutul de aur de la 21.17 a fost de 22,2 puncte de rating şi o cotă de piaţă de 52,9 procente. Astfel, mai mult de jumătate din totalul persoanele aflate în faţa televizoarelor erau cu ochii pe Pro TV şi urmăreau prestaţiile incredibile ale românilor dornici să îşi arate talentul.

Show-ul de la Pro TV a fost vineri seara lider absolut de audienţă pe toate targeturile. Fie că vorbim de întreg publicul din mediul urban, de publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani sau de întreg publicul din România, emisiunea "Românii au talent" a dominat toate topurile. Audienţa medie înregistrată de show-ul de la Pro TV a fost de 18,5 puncte de rating, postul având o cotă de piaţă de 44,8%, la distanţă mare de Antena 1 care a avut o audienţă de aproape patru ori mai mică decât "Românii au talent" - de 5,4 puncte de rating şi 13% cotă de piaţă.

Clasamentul rămâne neschimbat şi la nivelul întregului public din mediul urban când pe poziţia fruntaşă se află Pro TV, care a obţinut o audienţă medie de 18 puncte de rating şi 35,8% cotă de piaţă, în timp ce Antena 1 a înregistrat doar 5,7 puncte de rating şi 11,3% cotă de piaţă.

Internauţii au fost şi ei cu ochii pe "Românii au talent". Site-ul protv.ro a ajuns la un număr de 127.918 de vizitatori unici şi 1.084.711 de afişări. Cel mai accesat moment a fost cel prezentat de Ianau Narcis Iustin, contratenorul care a reuşit să uimească o ţară întreagă. În mai puţin de două ore de la difuzarea pe post, Iustin a adunat peste 28.000 de accesări, reuşind ca până la această oră să obţina 111.781 de accesări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici