Romanul "Adio, arme", cu cele 47 de finaluri alternative imaginate de Hemingway, publicat în SUA

O ediţie specială a romanului "Adio, arme", care include toate cele 47 de finaluri alternative imaginate de Ernest Hemingway pentru acest volum, va fi publicată în premieră de editura Scriber, marţi, în Statele Unite.

589 afișări
Imaginea articolului Romanul "Adio, arme", cu cele 47 de finaluri alternative imaginate de Hemingway, publicat în SUA

Ernest Hemingway (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ernest Hemingway a dezvăluit într-un interviu că a scris 39 de finaluri pentru acest roman, însă numărul acestora a fost în realitate de 47, informează bbc.co.uk.

"Adio, arme", un roman cu tentă autobiografică, prezintă o poveste de dragoste care se desfăşoară în timpul campaniilor militare din Italia din Primul Război Mondial.

Noua ediţie a cărţii va include şi schiţele timpurii ale unora dintre capitole, dar şi introducerea pentru volumul original, scrisă de Hemingway în 1948. Ediţia din 2012 va include şi câteva note personale scrise de fiul romancierului, Patrick Hemingway, şi o nouă introducere, scrisă de nepotul scriitorului, Sean Hemingway.

Născut în Illinois în 1899, Ernest Hemingway şi-a început cariera de scriitor publicând diverse articole pentru un ziar din Kansas City, la vârsta de 17 ani. După intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial, Hemingway s-a înrolat voluntar într-o unitate de ambulanţe militare din Italia. A fost rănit pe front şi s-a întors în America, devenind reporter. A fost trimis din nou în Europa, pentru a scrie despre diverse evenimente, precum revoluţia din Grecia şi, mai târziu, Războiul Civil din Spania. A început să scrie romane în jurul vârstei de 20 de ani, iar primul său roman, "The Sun Also Rises", a fost publicat în 1926.

Ernest Hemingway este un celebru scriitor american, laureat al premiului Pulitzer, în 1953, şi al premiului Nobel pentru literatură, în 1954. Hemingway s-a mutat în 1939 la Finca Vigia, în Cuba, unde a scris romane precum "Bătrânul şi marea", "Sărbătoarea continuă" şi "Insule în derivă". Printre alte romane celebre ale sale se numără "Grădină Raiului", "Zăpezile de pe Kilimanjaro şi alte povestiri", "Fiesta", "Noaptea dinaintea bătăliei şi alte povestiri", "Pentru cine bat clopotele" şi "Adio, arme". În iulie 1960, Hemingway s-a reîntors în Statele Unite unde, un an mai târziu, la vârsta de 61 de ani, s-a sinucis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici