Ruinele unui străvechi oraş roman, descoperite de un scafandru

Ruinele unui străvechi oraş roman de pe coasta Calabriei au fost descoperite de un scafandru amator, au anunţat autorităţile locale italiene, citate de ANSA.it.

210 afișări
Imaginea articolului Ruinele unui străvechi oraş roman, descoperite de un scafandru

Ruinele unui străvechi oraş roman, descoperite de un scafandru (Imagine: calabriadna.com)

Alessandro Ciliberto, arhitect italian pasionat de scuba diving, a descoperit un grup de coloane de piatră aflat la o adâncime de 3-4 metri sub apă. El a făcut această descoperire în timp ce făcea scufundări la o distanţă de 15 metri de ţărm, în apropierea localităţii Squillace din Calabria, pe coasta estică a Italiei.

Scafandrul italian a declarat că a văzut iniţial, pe fundul nisipos al mării, două coloane verticale, de culoare închisă, cu înălţime de doi metri şi lăţime de o jumătate de metru "care păreau făcute de mâna omului".

Ciliberto a continuat explorarea zonei şi a mai găsit un soclu alb, înalt de o jumătate de metru, precum şi, la distanţă de câţiva metri de acesta, alte două blocuri de piatră, unul dreptunghiular şi altul de o formă nedefinită.

Membrii consiliului municipal al localităţii Squillace au declarat că este posibil ca aceste ruine să provină din străvechiul oraş roman Scylletium, înfiinţat în sudul Italiei în epoca în care această regiune era colonie grecească.

Oraşul a devenit colonie romană în anul 124 î.Hr. şi este locul în care s-a născut, în secolul al VI-lea, scriitorul şi oratorul roman Cassiodorus, care a susţinut că fondatorul acestui oraş ar fi fost însuşi legendarul rege grec Ulise.

Alte ruine antice, atribuite acestui oraş, au fost descoperite în apropierea localităţii actuale Roccelletta di Borgia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici