Rupert Murdoch, criticat dur după ce a postat un mesaj islamofob pe Twitter

Magnatul media Rupert Murdoch a încercat miercuri să mai domolească criticile, după ce a postat pe Twitter comentarii ostile faţă de musulmani, în urma atentatelor jihadiste de la Paris soldate cu 17 morţi, relatează AFP.

221 afișări
Imaginea articolului Rupert Murdoch, criticat dur după ce a postat un mesaj islamofob pe Twitter

Rupert Murdoch (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Murdoch, deţinătorul News Corp şi 21st Century Fox, a scris, într-un mesaj postat pe Twitter, că "cea mai mare parte a musulmanilor poate că este paşnică, dar, până când va recunoaşte că există un cancer jihadist şi până când îl va distruge, ei trebuie să fie consideraţi responsabili".

Magnatul, în vârstă de 83 de ani, a declanşat o avalanşă de condamnări. Hashtagul #RupertsFault s-a extins rapid pe Twitter.

J.K. Rowling, creatoarea lui Harry Potter, s-a lansat în "arenă", postând mesajul "eu m-am născut creştină. Dacă aş fi responsabilă pentru Rupert Murdoch, atunci m-aş autoexcomunica".

Încercând să tempereze criticile, Murdoch a scris, miercuri, "nu voiam să spun, desigur, că toţi musulmanii sunt responsabili de atacurile de la Paris. Dar comunitatea musulmană trebuie să dezbată şi să atace islamismul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici