"Sala Nouă" a Teatrului de Comedie, inaugurată marţi

"Sala Nouă" pe care Teatrul de Comedie din Capitală o inaugurează marţi - care cuprinde o sală de spectacole şi una de expoziţii şi este dedicată tinerilor artişti - reprezintă o investiţie de 1,8 milioane de lei, a declarat pentru MEDIAFAX George Mihăiţă, directorul instituţiei.

1317 afișări
Imaginea articolului "Sala Nouă" a Teatrului de Comedie, inaugurată marţi

George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie (Imagine: Mediafax Foto)

Clădirea de pe strada Sfânta Vineri din Capitală - o casă cu parter şi un etaj - se va numi "Sala Nouă" a Teatrului de Comedie din Bucureşti.

"În respectiva clădire a fost atelierul de tâmplărie al Teatrului de Comedie. Ea aparţine Teatrului de Comedie şi este un spaţiu dedicat tinerilor artişti - regizori, actori, artişti vizuali. Intenţionăm, în măsura în care putem, să jucăm acolo şi comedie românească. Totodată avem proiectul «Comedia ţine la tineri», pe care-l vom derula acolo. În plus, în clădire vor fi des vernisate expoziţii ale unor tineri artişti", a spus George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti.

El a precizat că reabilitarea şi consolidarea respectivei clădiri a costat în jur de 1,8 milioane de lei, fiind finanţată de Primăria Capitalei. "Reabilitarea a început pe vremea domnului Adriean Videanu şi a continuat în mandatul domnului Sorin Oprescu", a explicat George Mihăiţă.

Clădirea de pe strada Sfânta Vineri a fost atribuită Teatrului de Comedie în 1961 de Primăria Capitalei, a declarat pentru MEDIAFAX Traian Petrescu, directorul adjunct al Teatrului de Comedie.

Potrivit acestuia, la etajul clădirii a fost amenajată o sală de spectacole cu o capacitate de 120 de locuri şi o suprafaţă de 160 mp, în timp ce la parter a fost amenajată o galerie de artă Atelier 030202 - un spaţiu de artă contemporană dedicat tinerilor artişti vizuali interesaţi de experiment, concept vizual şi noile media - care are o suprafaţă de 160 mp.

Primul eveniment găzduit, marţi, de la ora 19.00, de galeria de artă Atelier 030202 din Sala Nouă a Teatrului de Comedie este proiectul EST/ VEST. 20, o instalaţie vizuală concepută şi creată de Aurel Tar şi Mihai Zgondoiu, cu aportul unei instalaţii de sunet a lui Florin Tomescu.

Cu ocazia sărbătoririi celor 20 de ani de la Revoluţia Română şi de la căderea Zidului Berlinului, EST/ VEST. 20 alătură cele două feţe simbolice ale Cortinei de Fier.

Călătoriile alegorice ale lui Aurel Tar sunt imagini ale mixajelor identităţilor naţionale în cei douăzeci de ani, iar memoria pierdută a reprezentărilor libertăţii Revoluţiei este recuperată şi resemnificată de Mihai Zgondoiu. Fuziunea vizuală este susţinută de instalaţia de sunet a lui Florin Tomescu ce amestecă sunetele Revoluţiei Române cu cele ale căderii Zidului Berlinului.

Dincolo de moda sentimentală a brandului revoluţiei anticomuniste, de artă făcută în folosul comunităţii ori de condamnarea ei politică, EST / VEST. 20 este la propriu suspendarea prezentului într-o instalaţie artistică.

Teatrul de Comedie din Bucureşti este un teatru de repertoriu, înfiinţat în 1961 de cunoscutul actor Radu Beligan. Din 2002, Teatrul de Comedie este condus de actorul George Mihăiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici