Salman Rushdie ar putea veni în România, în noiembrie

Celebrul scriitor Salman Rushdie ar putea veni în România în noiembrie, fiind în negocieri avansate în acest sens cu editura Polirom.

17 afișări
Imaginea articolului Salman Rushdie ar putea veni în România, în noiembrie

Salman Rushdie ar putea veni în România, în noiembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unul dintre cele mai recente volume ale lui Salman Rushdie, "Seducătoarea din Florenţa", în traducerea Danei Crăciun, a fost publicat la editura Polirom, care i-a dedicat acestuia o serie de autor.

Romanul, publicat în Marea Britanie în urmă cu un an, este cartea pentru care Salman Rushdie s-a documentat cel mai mult, peste şapte ani.

"Au fost ani şi ani de lectură de specialitate", mărturisea Salman Rushdie într-un interviu.

Nominalizat, anul trecut, la prestigiosul Man Booker Prize, romanul a fost primit de critici cu un entuziasm fără precedent.

"Unul dintre cele mai bune romane scrise de Salman Rushdie până acum", descria The Observer volumul.

Având în centru figura misterioasă şi seducătoare a unei femei care este prinţesă, vrăjitoare şi sclavă în acelaşi timp, povestea îmbină epoci istorice şi spaţii culturale diametral opuse, purtând cititorul din Florenţa lui Machiavelli şi a familiei De Medici în opulenta Indie a mogulilor din perioada de glorie marcată de domnia lui Akbar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici