Samsung a încheiat acorduri de software cu Intel şi Microsoft, pentru a reduce expunerea la Android

Samsung Electronics, al doilea mare producător de telefoane mobile la nivel mondial, a anunţat miercuri acorduri de colaborare în domeniul software cu Intel şi Microsoft, pentru a-şi reduce expunerea la sistemul de operare Android furnizat de Google.

355 afișări
Imaginea articolului Samsung a încheiat acorduri de software cu Intel şi Microsoft, pentru a reduce expunerea la Android

Samsung (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania sud-coreeană a devenit rapid unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume, datorită produselor care folosesc platforma Android.

Potrivit analiştilor, acordurile indică intenţia Samsung de a reduce dependenţa de Android, după ce Google a preluat în august Motorola Mobility, pentru 12,5 miliarde de dolari.

"Acordul Google-Motorola motivează Samsung să reducă dependenţa de Android", a declarat Matthew Thornton, analist la firma Avian Securities.

Microsoft şi Samsung au semnat miercuri un nou acord pentru dezvoltarea şi comercializarea de telefoane cu sistem de operare Windows şi au convenit un acord de acordare reciprocă de licenţe. Samsung a mai folosit în trecut software Microsoft.

Două grupuri furnizoare de soft Linux, unul susţinut de Samsung, iar celălalt de Intel, au anunţat că vor dezvolta împreună un nou sistem de operare pentru telefoane mobile şi alte aparate.

Astfel, LiMo Foundation şi Linux Foundation vor fuziona sistemele de operare pentru telefoanele mobile, LiMo şi Meego, dar analiştii cred că noua platformă, Tizen, va avea probabil probleme pe piaţă.

Grupul Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume în funcţie de volum, a fost nevoit în acest an să renunţe la propriul sistem de operare Symbian, în favoarea Windows Phone al Microsoft.

În prezent, Windows Phone are o cotă pe piaţa smartphone de 2%-3%, LiMo şi Meego de sub 1% fiecare, în timp ce cota Android este de aproape 50%.

Samsung este principalul utilizator al platformei Android, ceea ce a fost unul dintre motivele pentru care a intrat în conflict cu Apple în privinţa patentelor.

Linux este cel mai popular sistem de operare de tipul open-sourse, gratuit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici