Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi se deschide sâmbătă, cu un spectacol grandios, în parcul ONB

Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi se deschide sâmbătă seară, cu un spectacol grandios în parcul Operei Naţionale Bucureşti (ONB), unde vor fi scoase decorurile spectacolelor, şi se încheie pe 29 mai, la Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia.

17 afișări

Festivalul, ajuns la cea de-a 21-a ediţie, debutează sâmbătă, la ora 19.00, cu spectacolul "Vânzătorii de vise", în premieră şi într-o reprezentaţie unică, sub sloganul "Veniţi să auziţi ce nu aţi mai văzut!". Spectacolul se va desfăşura pe esplanada ONB în mijlocul decorurilor din celebrele spectacole de operă şi balet ale teatrului liric bucureştean. Designul producţiei şi muzica sunt semnate de Irinel Anghel, scenografia, instalaţiile şi costumele, de Raluca Ghideanu, iar coregrafia, de Paul Dunca.

În acest spectacol evoluează Irinel Anghel (voce), britanicul Barrie Webb (trombon), Sorin Romanescu, care va "cânta la o maşină", Elmira Sebat (mezzo-soprană), Christian Alexandru Petrescu (tenor), Virgil Oprina (chitară bas), Maria Chifu (fagot), Ana Chifu (flaut), grupul Avânt'n Gard (vioară, fluiere, percuţie), cu participarea Orchestrei de Estradă Angely's şi Cristian Marius Firca, sub bagheta lui Radu Popa.

De pe esplanadă, spectacolul se mută în foaierul ONB, iar apoi în sală, unde va fi prezentată cantata "Moşii" de Adrian Iorgulescu, de Corul şi Orchestra Operei şi Corul Accoustic, sub bagheta lui Tiberiu Soare, acesta fiind ultimul spectacol din seara de deschidere.

Festivalul va continua în Capitală la Opera Naţională, Muzeul "George Enescu", Sala Radio, Universitatea Naţională de Muzică, Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română şi se va încheia pe 29 mai, prin mai multe spectacole ce vor avea loc în incinta Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia.

Programul complet al celei de-a 21-a ediţii a Săptămânii Internaţionale a Muzicii noi poate fi consultat pe site-ul evenimentului - www.simn2011.eu.

Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi este organizată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR), prezidată de Adrian Iorgulescu, alături de Ministerul Culturii şi Primăria Bucureşti. Directorul artistic al festivalului este Irinel Anghel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici