Şase filme prezentate la Mostra de la Veneţia au obţinut 22 de nominalizări la Oscar

Un număr de şase filme, printre care se numără "Atonement" şi "Michael Clayton", prezentate în premieră mondială, anul trecut, la Festivalul de Film de la Veneţia, au obţinut 22 de nominalizări la premiile Oscar 2008, anunţate marţi, la Los Angeles, informează labiennale.org.

2 afișări
Imaginea articolului Şase filme prezentate la Mostra de la Veneţia au obţinut 22 de nominalizări la Oscar

Filmul "Atonement", de Joe Wright, care a obţinut 7 nominalizări la cea de-a 80-a ediţie a premiilor Oscar

"Michael Clayton", primul film regizat de Tony Gilroy, care a fost prezentat în competiţie, la Mostra de la Veneţia, a obţinut 7 nominalizări, la cele mai importante categorii: cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun actor în rol principal (George Clooney), cel mai bun actor în rol secundar (Tom Wilkinson), cea mai bună actriţă în rol secundar (Tilda Swinton), cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun scenariu original.

Şapte nominalizări a obţinut şi "Atonement", de Joe Wright, film prezentat în deschiderea celei de-a 64-a ediţii a Festivalului de la Veneţia, recompensat deja cu Globul de Aur pentru cel mai bun film. Lungmetrajul a fost nominalizat la categoriile: cel mai bun film, cea mai bună actriţă în rol secundar (Saoirse Ronan), cea mai bună imagine, cele mai bune costume, cea mai bună regie artistică, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun scenariu adaptat.

Potrivit sursei citate, trei nominalizări a obţinut "Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street", cel mai recent film al regizorului Tim Burton, recompensat în 2007, la Veneţia, cu un premiu Leul de Aur pentru întreaga carieră: cel mai bun actor în rol principal (Johnny Depp), cea mai bună regie artistică şi cele mai bune costume. Filmul a fost recompensat deja cu un premiu Globul de Aur, pentru cel mai bun musical.

Două nominalizări a obţinut, la Oscar, cel de-al doilea lungmetraj al lui Andrew Dominik, "Asasinarea lui Jesse James de către laşul Robert Ford", inclus în competiţie la Veneţia: cel mai bun actor în rol secundar (Casey Affleck) şi cea mai bună imagine.

Cate Blanchett a obţinut o nominalizare pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru partitura din "I’m not There", de Todd Haynes, care la Veneţia i-a adus o Copa Volpi. Pentru acelaşi rol, actriţa a fost premiată cu un Glob de Aur.

Tommy Lee Jones concurează pentru premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal ("In the Valley of Elah", de Paul Haggis).

"12", de Nikita Mihalkov, câştigătorul unui Leu de Aur special pentru întreaga carieră, la ediţia de anul trecut a Mostrei, a primit o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici