Sassu: TVR nu va fi depolitizată, câtă vreme premierul cere emisiune la TVR

Alexandru Sassu, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, că Televiziunea Publică nu va fi una depolitizată, atât timp cât premierul Emil Boc îi cere o emisiune săptămânală, la TVR, arătând totodată documentul primului-ministru.

82 afișări
Imaginea articolului Sassu: TVR nu va fi depolitizată, câtă vreme premierul cere emisiune la TVR

Sassu: TVR nu va fi depolitizată, câtă vreme premierul cere emisiune la TVR (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Alexandru Sassu este prezent, marţi, în plenul Parlamentului, la votul raportului de activitate al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe anul 2008.

Vorbind despre acuzaţiile de politizare aduse Televiziunii Publice, Alexandru Sassu a prezentat o scrisoare de la premierul Emil Boc, în care acesta îi cerea o emisiune săptămânală la TVR.

"Depolitizarea nu înseamnă nici schimbare de lege, nici o schimbare de oameni, de Consilii de Administraţie, ci înseamnă o schimbare de mentalitate şi, în primul rând, în rândul celor care sunt la putere (...) Atâta timp cât vor considera că televiziunea este un instrument în aplicarea puterii, ea nu va fi depolitizată. Atâta timp cât primul ministru vrea o emisiune săptămânală pe televiziune, ea va fi o televiziune guvernamentală şi nu depolitizată. Nu credeţi? Iată hârtia, hârtia primului-ministru, care îmi cere ca, în fiecare miercuri, la o oră de maximă audienţă, să fie pe postul TVR. Asta este depolitizarea", a spus Alexandru Sassu, în aplauzele unora dintre parlamentarii din sala de şedinţă.

El a precizat că s-a vorbit de partizanat politic mai ales în ultima campanie, cea prezidenţială. "Raportul OSCE, raport independent, spune în mod explicit că singura televiziune care a făcut campanie conform criteriilor europene şi care a făcut o campanie neutră este SRTv. Dincolo de ce încercaţi să spuneţi dumneavoastră, domnilor foşti colegi, acest lucru este scris în raportul OSCE. Vreţi, citiţi-l şi luaţi-l în considerare, nu vreţi, votaţi cum credeţi", le-a spus Alexandru Sassu parlamentarilor.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici