Saxofonistul american James Moody a murit

Saxofonistul american de jazz James Moody, un maestru al improvizaţiei, celebru pentru compoziţia "Moody’s Mood for Love", a murit, joi, în oraşul San Diego, din cauza unui cancer pancreatic, la vârsta de 85 de ani.

32 afișări
Imaginea articolului Saxofonistul american James Moody a murit

Saxofonistul american James Moody a murit

James Moody a murit, joi, în clinica San Diego Hospice and Institute for Palliative Care, unde se internase la începutul acestei săptămâni, a declarat soţia muzicianului, Linda Moody, într-un comunicat postat pe site-ul artistului.

Născut în Georgia şi crescut în New Jersey, James Moody este considerat unul dintre cei mai mari muzicieni de jazz din Statele Unite ale Americii. El a cântat alături de alţi muzicieni celebri, precum Dizzy Gillespie, Lionel Hampton şi B.B. King şi a fost nominalizat de patru ori la premiile Grammy, considerate cele mai prestigioase recompense din industria muzicală americană.

James Moody şi-a început cariera muzicală către sfârşitul anilor 1940, după ce a luptat în armata americană, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. A continuat să compună şi să susţină concerte până la mijlocul anilor 2000.

James Moody, un talentat saxofonist şi flautist, este celebru pentru compoziţia "Moody's Mood for Love", o versiune bazată pe improvizaţie a popularului cântec din anii 1930 "I'm in the Mood for Love".

Artistul american a lansat peste 60 de albume, iar în anul 2007 a fost recompensat de Kennedy Center din Washington cu distincţia Living Jazz Legend Award.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici