Schiţe ale lui Picasso, descoperite de autorităţile elveţiene

Vameşii elveţieni au descoperit un caiet de schiţe ale lui Pablo Picasso, care valorează 1,5 milioane de dolari, în bagajul unui pasager aflat pe aeroportul din Zurich, conform unei declaraţii a guvernului elveţian, dată publicităţii miercuri.

158 afișări
Imaginea articolului Schiţe ale lui Picasso, descoperite de autorităţile elveţiene

Pablo Picasso

Pasagerul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a spus că "nu are nimic de declarat" la controlul vamal.

Cele 14 schiţe originale au fost descoperite în urma percheziţiei bagajului acestuia.

Conform legii elveţiene, pasagerul ar fi trebuit să declare autorităţilor vamale faptul că se află în posesia acelui caiet cu schiţe semnate de Picasso.

Autorităţile elveţiene spun că pasagerul riscă o amendă.

Reprezentanţii guvernului elveţian vor efectua investigaţii amănunţite, pentru a vedea dacă acest incident face parte dintr-o operaţiune mai mare, care ar putea viza furtul şi traficul de bunuri culturale.

Experţii unei renumite case de licitaţie din Elveţia au datat schiţele şi au ajuns la concluzia că fost desenate în perioada mai - iunie 1971.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici