Schwartzenberg: Vîntu nu are nicio variantă în care poate să redevină proprietar al Realitatea TV

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, care a cumpărat vineri 91% din Realitatea Media, a declarat, marţi seară, în emisiunea "Evenimentul Zilei" de la B1 TV, că Sorin Ovidiu Vîntu nu mai are nicio variantă în care poate să redevină proprietar al Realitatea TV.

1460 afișări
Imaginea articolului Schwartzenberg: Vîntu nu are nicio variantă în care poate să redevină proprietar al Realitatea TV

Schwartzenberg: Vîntu nu are nicio variantă în care poate să redevină proprietar al Realitatea TV (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ioana Vîntu, fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu, a anunţat oficial, luni, într-o conferinţă de presă, că omul de afaceri Elan Schwartzenberg este noul proprietar Realitatea Media, iar tatăl ei nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

Întrebat, marţi seară, de realizatorul TV Robert Turcescu, dacă "Sorin Ovidiu Vîntu, în momentul de faţă, mai are vreo varianta în care poate să devină proprietar al Realităţii TV", Elan Schwartzenberg a răspuns: "Nicio variantă".

Elan Schwartzenberg a răspuns astfel unor speculaţii din presă potrivit cărora ar fi încheiat cu Vîntu un contract de tip trustee, care i-ar permite fostului proprietar să reintre în posesia grupului media la un moment dat.

Totodată, Elan Schwartzenberg a spus că a plătit pentru Realitatea TV o sumă de "zeci de milioane", răspunzând astfel unei întrebări puse de Robert Turcescu. În conferinţa de presă susţinută de omul de afaceri luni, el a spus că a încheiat această afacere în nume personal, vineri, şi că preţul tranzacţiei este confidenţial, adăugând însă că Sorin Ovidiu Vîntu şi-a recuperat investiţia.

Totodată, omul de afaceri a spus, marţi seară, că este în negocieri pentru a prelua restul de 9% din pachetul de acţiuni al Bluelink Comunicazione - acţionarul majoritar al Realitatea Media -, deţinut de Vitalie Dobândă.

Sorin Freciu, preşedintele executiv al Realitatea Media, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că, în urma unei Adunări Generale a Acţionarilor care a avut loc în martie, Bluelink Comunicazione a ajuns să deţină puţin peste 90% din acţiunile totale ale grupului media. Freciu a mai precizat că numărul şi numele acţionarilor Realitatea Media rămâne acelaşi, schimbându-se numai structura acţionariatului la acţionarul majoritar - Bluelink Comunicazione.

Ioana Vântu şi Ionuţ Codrin Vântu care deţineau împreună 90,9% din Bluelink Comunicazione au vândut vineri acest pachet de acţiuni lui Elan Schwartzenberg, care deţine astfel circa 82% din Realitatea Media. Pe de altă parte, în emisiunea de la B1 TV, Schwartzenberg a spus că deţine 91% din Bluelink Comunicazione.

De asemenea, omul de afaceri a mai declarat la B1 TV: "Eu cred că, în România lui 2014 - 2015, când ne mai revenim puţin, eu voi încasa pe această televiziune de trei ori cât am plătit pe ea".

Elan Schwartzenberg a mai spus că va respecta contractul de management în vigoare încheiat cu Sebastian Ghiţă. "Managerul, dacă îmi dă performanţă maximă şi eu pot să continuu să fac alte lucruri, este perfect", a spus acesta. "În afară de contractul de management pe care îl are, vreau să-i explic că doresc să-i dau şi mai multă libertate şi atribuţiuni şi ce doreşte el (...) sau libertate totală, dar doresc următoarea performanţă, cutare, cutare (...)", a mai spus omul de afaceri, care a adăugat că dacă managerul nu-şi respectă obligaţiile, "pleacă acasă".

Totodată, el a mai spus că este de părere că problemele dintre Sebastian Ghiţă şi Vîntu erau de ordin personal şi "au escaladat".

Contractul de management semnat între Asesoft şi Realitatea Media are o perioadă de valabilitate de cinci ani şi nu conţine clauze privind schimbarea acţionariatului Realitatea Media, a declarat, luni Sebastian Ghiţă, pentru MEDIAFAX. Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vântu.

Elan Schwartzenberg a mai spus că doreşte "să cureţe integral" Realitatea Media, să o dezvolte şi să o vândă, pentru el grupul media nefiind altceva decât o afacere. De altfel, în conferinţa de luni, omul de afaceri a declarat: "Doresc ca această televiziune, care înţeleg că a fost asociată cu CNN şi sper că este în continuare, dacă nu, voi dori acest lucru cât se poate de rapid, să fie un CNN local".

Elan Schwartzenberg a mai explicat, marţi seară, că a devenit acţionar la B1 TV ca urmare a "unei promisiuni de vânzare" încheiate cu Bobby Păunescu în urmă cu mai mulţi ani. El a explicat că, odată cu intrarea în acţionariatul B1 a lui Sorin Oancea, care a preluat 50% din acţiunile postului, Bobby Păunescu a insistat "să se facă totul în mod transparent" şi Schwartzenberg să preia acţiunile în nume propriu, respectiv 10% din restul de 50 de procente. "Eram acţionar de zece ani în acest post, fără să iau acţiunile în nume propriu", a spus acesta, adăugând că modificările apărute în acţionariatul postului vor fi operate în curând.

CNA a aprobat, în data de 14 decembrie 2010, preluarea licenţei audiovizuale a televiziunii B1, controlată de familia Păunescu, de către societatea B1 TV Channel SRL, în care sunt acţionari Sorin Oancea (director general al postului) - 50% şi News Television (România) SRL din Bucureşti - 50%.

În conferinţa susţinută luni, Elan Schwartzenberg a mai spus că nu va schimba Consiliul de Administraţie al Realitatea, lucru pe care l-a confirmat şi marţi, în emisiunea lui Robert Turcescu.

Sâmbătă, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a confirmat pentru Realitatea TV că va prelua controlul postului de televiziune de la Sorin Ovidiu Vîntu, arestat vineri de judecătorii Tribunalului Bucureşti.

Numele lui Elan Schwartzenberg în postura de manager al Realitatea TV era vehiculat de peste o lună. În 27 martie, ImpactNews scria că Elan Schwartzenberg este vehiculat ca înlocuitor al lui Sebastian Ghiţă la conducerea Realitatea TV, după ce între Sorin Ovidiu Vântu şi Sebastian Ghiţă a avut loc, în aceeaşi zi, prima altercaţie, în care au fost implicaţi mai mulţi paznici, fiind solicitată Poliţia.

Tribunalul Bucureşti a admis, vineri, recursul procurorilor faţă de decizia de cercetare în libertate a lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă. Decizia Tribunalului Bucureşti, luată cu majoritate de voturi, este definitivă.

În 21 aprilie, Sorin Ovidiu Vîntu, alături de Ion Ilie Cezar, a fost reţinut, pentru şantaj de procurorii Parchetului instanţei supreme, pentru că i-a pretins lui Sebastian Ghiţă 150.000 de euro lunar, acţiunea survenind unei plângeri din 4 aprilie a managerului Realitatea Media. Lui Ghiţă i s-au cerut 200.000 de euro, însă managerul Realitatea a spus că dă doar 150.000 de euro. Banii au fost ceruţi pentru ca Ghiţă "să fie lăsat în pace" de Vîntu şi să rămână managerul Realitatea, după ce patronul Asesoft a plătit datoriile postului TV şi a făcut investiţii, suma ridicându-se la zece milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici