Scriitoarea Julie Powell, cea care a inspirat filmul „Julie şi Julia”, a încetat din viaţă

Julie Powell, care şi-a găsit faima cu un blog culinar transformat într-o carte şi un film de succes, a murit la vârsta de 49 de ani, scrie BBC.

812 afișări
Imaginea articolului Scriitoarea Julie Powell, cea care a inspirat filmul „Julie şi Julia”, a încetat din viaţă

În 2002, Powell s-a hotărât să gătească toate cele 524 de feluri de mâncare din carte de reţete Juliei Child, în 365 de zile.

Blogul care a rezultat a câştigat un număr mare de urmăritori, iar în 2005 a apărut o carte.

Julie Powell a fost interpretată de Amy Adams în filmul „Julie şi Julia” din 2009, regizat de Nora Ephron.

Meryl Streep a fost nominalizată la Oscar pentru interpretarea Juliei Child.

Powell s-a îndrăgostit de cartea clasică a lui Child, „Mastering the Art of French Cooking” din 1961, atunci când, în copilărie, o fura din cămara mamei sale.

A dat din nou peste ea când şi-a vizitat părinţii, la vârsta de 29 de ani.

La acea vreme, era deprimată şi lucra pentru Manhattan Development Corporation după atacurile din 11 septembrie 2001.

"Am primit o mulţime de telefoane de la rezidenţi şi rude ale unor persoane care muriseră", a declarat ea în 2020 la emisiunea Outlook a BBC World Service. "Am primit telefoane de la oameni care au contractat boli pulmonare după ce au fost acolo la 11 septembrie, iar eu de multe ori nu ştiam unde să-i trimit. Aşa că pur şi simplu îi ascultam, iar unii dintre ei erau nebuni, iar alţii nu. Dar toţi căutau ajutor într-un mod pe care noi nu eram întotdeauna pregătiţi să îl oferim. Asta făceam în fiecare zi şi asta face ca o persoană să se simtă destul de inutilă şi incapabilă."

Ea a decis să parcurgă opera lui Child, încercând adesea mai multe reţete pe zi în micul apartament pe care îl împărţea cu soţul ei, Eric - şi a scris despre provocările personale şi domestice, precum şi cele culinare.

"Trebuia să-mi echilibrez mixerul pe coşul de gunoi şi robotul de bucătărie pe un alt lucru", a spus ea. "A fost o mulţime de sărituri peste cabluri şi aproape că m-am împiedicat de lucrurile care erau stivuite pe podea.

Au fost "o mulţime de momente în care mi-am cam pierdut puţin minţile", a spus ea.

Dar a continuat cu ceea ce a numit Proiectul Julie/Julia, care a fost publicat pe Salon.com şi care a atras în curând atenţia cititorilor şi a presei.

Child a fost mai puţin impresionată şi i-a spus unui jurnalist că a simţit că proiectul lui Powell a exploatat-o.

"Ceea ce, desigur, este extrem de dureros de auzit", a spus Powell. "Ultimul lucru care mi-ar trece prin cap ar fi să o exploatez în vreun fel. Încercam să spun ceva despre cât de mult a însemnat ea pentru mine şi cât de mult m-a îmbunătăţit. Dar, în acelaşi timp, o înţeleg perfect".

După ce a apărut versiunea cinematografică, Powell a recunoscut că adevărata Julie nu era "la fel de dulce ca Julie din film", interpretată de Amy Adams, şi că era chiar mai nevrotică.

Cauza morţii a fost un atac de cord, a declarat Eric Powell pentru New York Times, iar cumnatul ei, Ethan Powell, a declarat pentru Los Angeles Times că a fost o aritmie cardiacă. Pe Twitter, săptămâna trecută, Julie Powell se plânsese că se simte rău.

Printre cei care i-au adus un omagiu s-a numărat şi colega sa din New York, Deb Perelman, cunoscută pentru reţetele sale din Smitten Kitchen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici